El papa, d'esquena, a la finestra davant d'una plaça de Sant Pere plena a vessar
El papa, d'esquena, a la finestra davant d'una plaça de Sant Pere plena a vessar
Vaticà

El papa permet avançar la data del conclave que ha de triar el seu successor

El papa ha publicat el "motu proprio" que modifica les normes del conclave que ha d'escollir el seu successor. En aquest document, l'encara pontífex autoritza el col·legi cardenalici a avançar la data del conclave si tots els cardenals electors es troben a Roma. Sense aquesta modificació, la reunió s'hauria hagut de celebrar entre el 15 i el 20 de març.

RedaccióActualitzat
El papa ha publicat el "motu proprio" que modifica les normes del conclave que ha d'escollir el seu successor. En aquest document, l'encara pontífex autoritza el col·legi cardenalici a avançar la data del conclave si tots els cardenals electors es troben a Roma. Sense aquesta modificació, la reunió s'hagués hagut de celebrar entre el 15 i el 20 de març.
El document també precisa la majoria necessària per escollir el successor, que serà de dos terços.

L'anunci l'ha fet des del Vaticà monsenyor Pier Luigi Celata, que també ha explicat que el papa ha acceptat la renúncia del cardenal escocès Keith O'Brien per "motius d'edat". El màxim representat de l'Església catòlica a Escòcia, que havia de ser l'únic representant del Regne Unit al conclave, ha renunciat després de ser acusat per "comportament inapropiat".

Benet XVI també ha decidit que les conclusions de l'informe sobre l'afer Vatiliks només estaran a disposició del seu successor.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut