El coordinador general d'IU, Cayo Lara
El coordinador general d'IU, Cayo Lara.
Madrid

IU es querellerà contra Bárcenas, Lapuerta, Rato, Acebes i Trillo pels presumptes pagaments irregulars del PP

Cayo Lara ha anunciat la querella, que també afectarà vuit directius de constructores, que presumptament van donar quantitats de diners al Partit Popolar entre el 2003 i el 2008, i l'exsecretari d'organització del PP gallec Pablo Crespo.

RedaccióActualitzat
El coordinador general d'IU, Cayo Lara, ha anunciat que aquesta setmana presentarà una querella a l'Audiència Nacional contra els extresorers del PP Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta, així com contra Rodrigo Rato, Ángel Acebes i Federico Trillo pels presumptes pagaments irregulars del PP. També es querellaran contra vuit directius de constructores que presumptament van donar diverses quantitats de diners al PP entre el 2003 i el 2008 i contra l'exsecretari d'organització del PP gallec Pablo Crespo.

En la querella, IU demana que s'investiguin els delictes de falsedat i apropiació il·lícita de fons electorals, blanqueig, suborn i prevaricació, entre altres.

La formació va decidir presentar la querella diumenge, en la reunió de la Presidència Executiva Federal d'Esquerra Unida. Una querella que també subscriuen Ecologistes en Acció, la plataforma Justícia i Societat i l'Associació Lliure d'Advocats (ALA).
Anar al contingut