Miguel Arias Cañete, ministre d'Agricultura
Arias Cañete conversa amb el seu homòleg britànic i amb el comissari d'Agricultura abans de la reunió d'aquest dilluns (Foto: EFE)
Brussel·les

El govern espanyol confirma el primer cas de frau de carn de cavall en un producte etiquetat com a vedella

El ministre d'Agricultura confirma des de Brussel·les un primer cas a Espanya de frau per la presència de carn de cavall en un producte etiquetat només com a vedella. Es tracta de canelons farcits de la marca La Cocinera, propietat de Nestlé.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, ha explicat que s'ha detectat un primer cas a Espanya de frau per la presència de carn de cavall en un producte etiquetat només com a vedella. Fonts del ministeri han assenyalat que el positiu detectat correspon a la marca La Cocinera, propietat de la multinacional suïssa Nestlé. El ministre analitza a Brussel·les amb els seus homòlegs europeus aquesta crisi alimentària que afecta diferents països de la Unió Europea.

Arias Cañete ha evitat donar detalls sobre l'origen de la mostra que ha donat positiu i s'ha limitat a dir que es tractava de "canelons amb farcit de carn a la península Ibèrica" i que l'esmentada prova ha estat "presa a Madrid". "Hem informat ja les comunitats autònomes, les autoritats de consum i les empreses afectades", ha afegit el titular d'Agricultura. Amb aquest exemple, el ministre ha volgut destacar que Espanya "s'ha anticipat" al pla europeu pactat pels 27 sobre possibles indicis d'ADN de cavall en els aliments transformats i comercialitzats com a boví. El ministre espanyol no s'ha mostrat partidari de canviar les normes europees sobre etiquetatge, que considera efectives, però sí d'aplicar-les millor.

Coincidint amb l'anunci del govern espanyol, Nestlé ha ordenat retirar sis productes del seu proveïdor espanyol de carn, Servocar, de Casarrubios de Monte, a Toledo, després que les anàlisis han detectat ADN de cavall superior a l'1%, per sobre del límit que determina si es tracta d'adulteració. Nestlé assegura que actuarà legalment contra aquest proveïdor per exigir-li responsabilitats. Els productes retirats són els fusilli a la bolonyesa de la seva marca, "Buitoni", i també els canelons, l'empanada gallega de carn, el farcit de carn, el d'albergínies i les crestes de carn, tots de la marca La Cocinera.




Anar al contingut