Mozilla presenta els primers mòbils amb Firefox OS
Mozilla presenta els primers mòbils amb Firefox OS
Barcelona

Mozilla presenta a Barcelona el Firefox OS, cridat a competir amb els sistemes Android i iOS

Divuit empreses de telefonia, entre les quals Telefónica, donen suport a aquest nou sistema. Els primers dispositius amb aquesta plataforma es posaran a la venda a Espanya la segona meitat del 2013.

RedaccióActualitzat
Divuit empreses de telefonia ja han donat suport al nou sistema operatiu obert que s'ha presentat a Barcelona, el Firefox OS. Competirà amb els sistemes tancats d'ndroid i iOS d'iPhone. Telefónica és una de les companyies que hi ha darrere d'aquest llançament, que s'ha fet en un hotel de Barcelona aprofitant que la majoria d'assistents al Congrés Mundial de Mòbils ja són a la ciutat. Està previst que els primers dispositius surtin a la venda a Espanya i altres països de l'Amèrica del Sud a mitjans d'aquest any

Telefónica i 17 operadors mòbils més, com América Móvil, China Unicom, Hutchison Three Group, Deutsche Telekom, Sprint i Telecom Italia, entre d'altres, s'han sumat a Firefox OS, el sistema operatiu de Mozilla que pretén fer front a les plataformes de Google (Android) i Apple (iOS).

La companyia presidida per César Alierta ha explicat que els primers terminals amb Firefox OS es llançaran a Espanya, el Brasil, Colòmbia i Veneçuela la segona meitat del 2013. Alhora, la firma pretén que a finals d'any i durant el 2014 els dispositius amb aquesta plataforma estiguin també disponibles en altres mercats d'Europa i l'Amèrica Llatina. Es llançaran amb els fabricants Alcatel One Touch, LG i ZTE i portaran incorporat el processador Snapdragon de Qualcomm. A més, Telefónica negocia amb Huawei i altres fabricants amb el propòsit d'estendre aquesta plataforma a altres dispositius mòbils.

Telefónica, que ha col·laborat juntament amb Mozilla en els desenvolupadors per incentivar l'interès per Firefox OS, ha afirmat que el llançament d'aquesta plataforma és una "fita important" en el sector de la telefonia mòbil, que permet per primera vegada la fabricació de dispositius a "preus competitius" i abonats per les millors tarifes de dades de la firma. Tot i això, els detalls sobre els dispositius, els preus i les tarifes aplicables en cada mercat es donaran a conèixer en una data pròxima al llançament.


Anar al contingut