L'última imatge que es té de Chávez
L'última imatge que es té de Chávez
Caracas

Veneçuela reconeix per primer cop que Chávez no millora de la insuficiència respiratòria i la seva evolució no és favorable

El govern de Veneçuela reconeix que Chávez no millora d'una insuficiència respiratòria, que té des que li van fer la quarta intervenció contra el càncer. Es tracta de la primera vegada que ho reconeix obertament.

RedaccióActualitzat
El president de Veneçuela, Hugo Chávez, no millora de la insuficiència respiratòria que té des de la quarta intervenció contra el càncer, i la seva evolució no és favorable. Així ho ha dit el ministre de Comunicació, Ernesto Villegas, en una retransmissió radiotelevisada que s'ha emès per mantenir el país al dia sobre la situació del cap de l'estat.

De moment, però, no s'ha informat sobre l'abast d'aquesta situació i el comunicat es limita a dir que es continua tractant la insuficiència respiratòria.

En canvi, assegura el govern, el tractament mèdic per "la malaltia de base continua sense presentar efectes adversos significatius fins aquest moment".

El ministre ha dit també que "el president es manté aferrat a Crist amb la màxima voluntat de vida i amb la màxima disciplina en el tractament de la seva salut".

El reconeixement de falta de millora contrasta amb les anteriors comunicacions oficials sobre la salut del president. Altres vegades el govern només s'havia limitat a dir que es tracta d'un tractament "enèrgic" i "no exempt de complicacions".

Hugo Chávez, de 58 anys, el van operar fa dos mesos a Cuba per extirpar-li un tumor que se li havia reproduït a la pelvis. Dilluns passat el van traslladar al seu país i des d'aleshores està ingressat a l'Hospital Militar de Caracas.
Anar al contingut