Els manifestants tallen la Via Laietana
Els manifestants tallen la Via Laietana (Foto: ACN)
Barcelona

Els sindicats de la funció pública convoquen concentracions pel dimarts 26 de febrer en protesta per les retallades

Els sindicats han convocat concentracions en protesta per les retallades mentre que el govern defensa la necessitat de reduir la despesa al voltant de 730 milions, la mateixa quantitat que l'any passat. Més de 200 treballadors han tallat la Via Laietana de Barcelona durant gairebé dues hores.

RedaccióActualitzat
Més de 200 treballadors de la funció pública s'han concentrat davant de la seu del Departament de Governació on es fa la segona reunió de la Taula de la Funció Pública, en què el govern els planteja un nou paquet de mesures per estalviar-se 700 milions d'euros que afecten les seves retribucions.

Els manifestants, encapçalats amb una pancarta amb el lema "Mossos en lluita", han tallat el trànsit de Via Laietana durant gairebé dues hores. Durant la protesta, han fet sonar botzines i xiulets i han tirat petards mentre cridaven consignes contra les retallades i la corrupció. La mobilització s'ha repetit a Tarragona i Lleida, on un centenar de funcionaris s'han concentrat davant de la delegació del govern.

En un recés de la reunió entre sindicats i govern, un dels representants de CCOO a la taula de negociació, José María Isún, ha anunciat la convocatòria de concentracions en tots els centres de treball públics dimarts vinent, dia 26, per protestar contra les retallades de la Generalitat. Isún ha explicat que la reunió està encallada i que no confia a arribar a cap acord aquest dimecres, perquè la Generalitat segueix plantejant mesures que els representants sindicals no accepten, i ha avisat que no entraran a negociar cap retallada ni salarial ni de feina.

En la primera trobada de la setmana passada, la Generalitat ja va plantejar als sindicats dels treballadors públics la necessitat de retallar la mateixa quantitat que l'any passat. Els sindicats asseguren que esgotaran totes les possibilitats de negociació, però que no acceptaran ni entraran a negociar noves retallades de la funció pública perquè ja van fer un esforç important l'any passat. També des de CCOO, Jesús González ha explicat, en aquest sentit, que "els treballadors serem molt sensats, vetllarem pel futur econòmic i social de Catalunya, però sobre bases reals, i que cadascú carregui amb allò que li toqui. Nosaltres ja vam carregar el 2012, no ens tocaria el 2013".

A banda de les concentracions en els centres de treball, els sindicats també tenen previst convocar una manifestació durant el mes de març, tot i que encara no hi ha data.

Els sindicats reclamen més informació i, per tant, transparència al govern sobre els comptes, com els crèdits que ha sol·licitat o els interessos que paga a les entitats bancàries i a les empreses que han fet les infraestructures.

La Generalitat ha xifrat la retallada de l'any passat a la funció pública en 730 milions d'euros i de cara a aquest any planteja tornar a treure una paga extra als seus treballadors.
Anar al contingut