El director general de Método 3, Francisco Marco
El director general de Método 3, Francisco Marco
Barcelona

La policia deté el director i tres detectius de l'agència Método 3

·La policia ha detingut aquest dilluns al vespre el director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco; també ha arrestat la cap d'operacions i responsable dels informes de seguretat del PSC, Elisenda Villena, i dos extreballadors, Julián Peribáñez i Álex Borreguero.

·Aquests dos últims detinguts afirmen que van gravar el dinar de Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola per ordre directa de la direcció de l'agència.

RedaccióActualitzat
L'escàndol d'espionatge polític que viu Catalunya ha tingut aquest dilluns les primeres detencions. La policia ha detingut el director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco; també ha arrestat la cap d'operacions i responsable dels informes de seguretat del PSC, Elisenda Villena, i dos extreballadors, Julián Peribáñez i Álex Borreguero. Els detinguts, als quals s'acusa de revelació de secrets, han estat traslladats a la comissaria de la Verneda.

Segons la policia, Borreguero i Peribáñez són els que van enregistrar la conversa entre la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, durant una trobada al restaurant La Camarga de Barcelona.  En aquesta trobada, Álvarez va explicar a Sánchez-Camacho els viatges que va fer amb el fill de Jordi Pujol a Andorra transportant grans quantitats de diners en bitllets de 500 euros.

Segons fonts de la investigació, Peribáñez i Borreguero han reconegut a la policia que van gravar aquest dinar. Tots dos han assegurat que van practicar aquest espionatge il·legal per ordre directa de la direcció de Método 3.

El propietari de Método 3, Francisco Marco, va acudir a la policia divendres per declarar voluntàriament. Va advertir que Julián Peribáñez, ara detingut, i l'exdirector de l'oficina de Madrid, Antonio Tamarit, van extorquir l'empresa. Marco va afirmar que, a la sortida d'un judici laboral sobre Peribáñez, al qual Tamarit va acudir com a testimoni el 12 de febrer, aquests li van demanar 50.000 euros cadascun per deixar de filtrar a la premsa informació de Método 3. Sempre segons Marco, dies abans havien començat a sortir als mitjans detalls sobre la gravació de la trobada entre Alícia Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

Diversos vehicles de la policia s'han desplaçat fins les oficines de Método 3, a l'avinguda Diagonal amb el carrer Tuset de Barcelona, segons ha comprovat un equip de TV3. Agents de paisà controlaven les entrades de l'edifici. No se sap si és per evitar que ningú hi entri i se n'emporti res o bé perquè esperen l'ordre per poder fer un escorcoll.

Les detencions que s'han fet aquest dilluns arriben després de la cimera policial a Madrid per analitzar la presumpta trama d'espionatge polític, que ha tingut l'assistència del director adjunt operatiu de la policia, Eugenio Pino, i el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Agustín Castro.



Anar al contingut