Madrid

Els correus d'Urdangarin: "S. M. m'ha comentat un possible patrocinador"

Ho demostrarien diversos correus electrònics de l'exsoci del duc de Palma, Diego Torres, que publiquen aquest dilluns alguns diaris. A més, el duc de Palma hauria utilitzat el rei per revalorar les seves ofertes de negoci.

RedaccióActualitzat
Noves revelacions al voltant del "cas Nóos". La casa del rei assessorava Iñaki Urdangarin en els seus negocis, i el rei i la infanta estaven al corrent d'algunes de les activitats del gendre del monarca, segons diversos correus electrònics del seu exsoci, Diego Torres, que publiquen aquest dilluns alguns diaris. A més, el duc de Palma hauria utilitzat el rei per revalorar les seves ofertes de negoci.

"Hem aconseguit que el rei es veiés amb Pedro per presentar-li el projecte. La reunió va anar molt bé." "Tinc un missatge del rei, i és que ha comentat a Cristina, perquè m'ho digui, que [Francisco] Camps trucarà a Pedro." "S. M. m'ha comentat un possible patrocinador i vull deixar-lo a les teves mans ben lligat", hauria escrit Urdangarin el 2007. Els correus també acreditarien la supervisió constant per part de l'assessor de les infantes, Carlos García Revenga, de les activitats i gestió diària a Nóos.

En els extractes dels missatges publicats també es fa evident l'estreta relació entre el duc de Palma i l'íntima amiga del rei Corinna zu Sayn-Wittgenstein. En un dels correus, Urdangarin envia a l'aristòcrata alemanya, llavors directora estratègica de la Fundació Laureus, dedicada a l'esport, el currículum. L'exsoci del gendre del rei va declarar davant del jutge que la Casa del Rei va fer de mitjancera perquè Urdangarin fos contractat per Laureus: "T'agraeixo el temps fabulós que vam passar a Londres. T'envio el currículum, com et va comentar sa majestat, Joan Carles I, rei d'Espanya. Espero rebre notícies positives aviat."

Contradiu la versió de Torres

D'altra banda, l'assessor jurídic de la Casa del Rei, José Manuel Romero, comte de Fontao, ha admès que va recomanar a Urdangarin dissimular la seva presència a la Fundació Cultura, Esport i Integració Social, com havia fet amb Nóos, però ha negat haver ajudat a constituir noves fundacions. Segons Romero, es va limitar a revisar la situació jurídica de l'Institut Nóos i a recomanar la separació de les activitats mercantils i les de foment social de l'esport. I ho va fer, afegeix en un comunicat, per indicació de la Casa del Rei.

El text que Romero ha remès als mitjans arriba després que Diego Torres declarés davant del jutge que l'assessor reial va dissenyar una estratègia perquè Urdangarin no figurés públicament ni a Nóos ni a Fdcis. Tant l'institut com la fundació estan sota investigació per presumpte desviament de fons públics.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut