El text pactat per les dues formacions inclou la voluntat de buscar d'aquí a l'abril una eina que les substitueixi.
El text pactat per les dues formacions inclou la voluntat de buscar d'aquí a l'abril una eina que les substitueixi.
Barcelona

El jutge imputa dos mossos en el cas d'un jove que va perdre l'ull el 2010 per pilotes de goma

Nicola Tanno, d'origen italià, denuncia que les seves lesions van ser causades per pilotes de goma durant les celebracions de la victòria de la selecció espanyola al mundial de futbol. Els imputats són dos comandaments superiors de la unitat a què pertany l'escopeter que presumptament va disparar la pilota de goma que va ferir el jove.

RedaccióActualitzat
El jutjat d'instrucció número 27 ha citat a declarar com a imputats un sergent i un caporal dels Mossos d'Esquadra en el cas de Nicola Tanno, un jove italià que va perdre l'ull pel presumpte llançament de pilotes de goma el 2010. Es tracta dels dos comandaments immediatament superiors de la unitat de l'escopeter que suposadament va disparar les pilotes de goma.

En un comunicat l'associació Stop Bales de Goma, de la qual Nicola Tanno és portaveu, ha informat que encara no s'ha pogut identificar al mosso escopeter que va disparar les pilotes de goma per dispersar una multitud que celebrava la victòria de la selecció espanyola en el mundial de futbol la nit de l'11 de juliol del 2010. L'associació, que exerceix l'acusació, ha explicat que amb l'impacte, el noi va patir també fractures d'ossos i un hematoma cerebral. "Com a associació Stop Bales de Goma demanem que finalment es faci justícia sobre aquest cas, com per a tots els altres, i demanem que el cos dels Mossos d'Esquadra col·labori i lliuri a la justícia els responsables de l'agressió".

L'associació, que també defensa a Esther Quintana, la dona que també va perdre un ull presumptament per l'impacte d'un altre projectil llançat pels Mossos en la vaga general del 14 de novembre, ha instat "els jutges a utilitzar tots els mecanismes existents per aclarir els fets i no permetre que els mateixos agents causants de la pèrdua d'un ull i altres lesions greus continuïn treballant al cos de la policia".

Anar al contingut