Parlament
Parlament
Barcelona

Constituïdes al Parlament les ponències sobre les lleis electoral i de transparència

Aquest dijous s'han constituït al Parlament les ponències que han d'elaborar les lleis electoral i de transparència. Els ponents de la llei electoral es reuniran cada setmana a partir del mes que ve, aprofitant el material treballat ja en la vuitena legislatura.

RedaccióActualitzat
Aquest dijous s'han creat al Parlament les ponències que han d'elaborar les lleis electoral i de transparència. Aquestes lleis són dues de les eines que la cambra impulsa per ajudar a combatre la desafecció ciutadana davant del degoteig de casos de corrupció política.

Els ponents de la llei electoral es reuniran cada setmana a partir del mes que ve, aprofitant el material treballat ja en la vuitena legislatura. El socialista Miquel Iceta veu perspectiva d'acord aquesta vegada: "Sóc optimista perquè tots els grups tenim ganes de tirar endavant. Farem la primera reunió d'aquí quinze dies, però després farem un règim setmanal de reunions". Iceta ha dit: "Hi ha la idea d'aprofitar tant com puguem la feina feta a la ponència conjunta de fa dues legislatures. Hi ha alguns temes molt madurs, els de l'administració electoral, i en canvi encara hi ha distàncies molt importants en el sistema electoral pròpiament dit".

La ponència de la llei de transparència recollirà també part de la feina feta a la legislatura anterior.

La mesa del Parlament i la Junta de Portaveus van acordar la tramitació d'aquestes proposicions de llei fa una setmana. Les ponències les formen dos diputats de cada grup parlamentari i tenen tres mesos, prorrogables, per acabar els treballs. Un cop redactades, se'n començarà la tramitació parlamentària. La presidenta del Parlament vol que, com a molt tard, s'aprovin al desembre.

La que també té llum verda és la ponència de la llei de consultes, després que aquest dimecres es va registrar la petició per crear-la, amb el suport de CiU, ERC, el PSC i la CUP.
Anar al contingut