Ambient de treball en una oficina
Ambient de treball en una oficina
Barcelona

El govern comunica als sindicats que vol retallar uns 740 milions en funció pública

La Generalitat no ha concretat als sindicats de quina manera pensen fer l'estalvi en despeses de personal. Les dues parts es tornaran a reunir dimecres de la setmana que ve.

RedaccióActualitzat
La Generalitat ha comunicat als sindicats que vol retallar uns 740 milions d'euros en despesa de personal funcionari, però no ha concretat de quina manera. En la reunió d'urgència de la Taula de la Funció Pública, els representants del govern han explicat que l'estalvi previst hauria de ser molt semblant al de l'any passat, encara que no han posat cap xifra sobre la taula.

Pels sindicats, la reunió ha estat un acte fallit i l'administració no ha posat sobre la taula cap nova proposta i també ha desmentit les informacions sobre el pla de retallades a la funció pública aparegudes dimecres.

Segons Jesús González, de CCOO, "tot i que oficiosament ens havien dit que seria la paga extra, el que ens han dit oficialment a la reunió és que volen fer una retallada quantitativament a la del 2012. Sobre el com, ens proposen que plantegem una alternativa", ha dit el representant sindical dels treballadors, que ha afegit que "nosaltres no farem cap proposta de retallada ni molt menys".

L'únic que ha sortit concret de la trobada entre govern i sindicats és que s'ha retirat el punt de la creació d'una Agència Catalana del Patrimoni, fet que de moment ha quedat aparcat.

Els sindicats i els representats del govern han quedat emplaçats a una nova reunió la setmana que ve, dimecres a les deu del matí.




Anar al contingut