Lapuerta arriba a la seu de la Fiscalia Anticorrupció, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Lapuerta arriba a la seu de la Fiscalia Anticorrupció, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

L'antecessor de Bárcenas en la tresoreria popular nega la doble comptabilitat i diu que no ha vist els papers

Segons fonts jurídiques, Álvaro Lapuerta, que va portar els comptes del partit entre el 1993 i el 2008, ha assegurat al fiscal que les informacions que parlen d'una doble comptabilitat al Partit Popular no són certes. També ha negat haver vist mai els anomenats papers de Bárcenas. Lapuerta ha sortit de la fiscalia sense dir ni una paraula als periodistes.

RedaccióActualitzat
En ple escàndol pel "cas Bárcenas", sobre el suposat pagament de sobresous en diner negre als membres de la cúpula del Partit Popular, la Fiscalia Anticorrupció ha interrogat durant prop de dues hores l'antecessor de Bárcenas en la tresoreria del partit, Álvaro Lapuerta, entre el 1993 i el 2008. Segons han assegurat fonts jurídiques, Lapuerta, que ha sortit de la fiscalia sense dir ni una paraula als periodistes, ha assegurat al fiscal que les informacions que parlen d'una doble comptabilitat al Partit Popular no són certes.

Les mateixes fonts afegeixen que l'extresorer també ha negat haver vist mai els anomenats papers de Bárcenas. Lapuerta ja va assegurar en un comunicat el 31 de gener que la documentació publicada pel diari "El País" no correspon a la comptabilitat del PP els anys a què fa referència.

També nega la suposada "caixa B" Luis Bárcenas. Després d'haver-ho fet als mitjans, ho va reiterar aquest dimecres al fiscal, que el va interrogar durant dues hores i mitja. Bárcenas, a més, es va sotmetre a una llarga prova cal·ligràfica per esbrinar si la lletra dels documents publicats és la seva, qüestió que ell també nega.

També va declarar Jorge Trías Sagnier, popular i amic de Bárcenas. Va ser el primer a reconèixer el pagament de sobresous a la cúpula del partit, i al fiscal li hauria explicat que l'extresorer popular li va ensenyar fa anys els papers que provarien el pagament de sobresous.
Anar al contingut