Brussel·les

El govern espanyol calcula que es beneficiaria de 1.500 milions extres del fons de la UE amb l'última proposta de pressupost

Espanya veuria rebaixat el que percep del fons de cohesió, però a canvi rebria més diners per lluitar contra l'atur juvenil. El govern espanyol ho valora molt positivament.

RedaccióActualitzat
Espanya obtindria 1.500 milions d'euros més del fons de la UE en les partides de cohesió, agricultura i ocupació juvenil si prosperés l'última proposta de pressupost comunitari presentada pel president del Consell Europeu, Herman van Rompuy.

Aquest és el càlcul fet per la delegació espanyola sobre la proposta que estan debatent els caps d'Estat i de govern assistents a la cimera que intenta consensuar el pressupost de la UE per al període 2014-2020.

Amb la cautela que comporta que aquest últim esborrany estigui sent encara debatut, la delegació espanyola es mostra satisfeta per un document que, a més, permetria que Espanya seguís sent durant els pròxims set anys receptora neta de fons europeus.

L'últim text de Van Rompuy redueix en 1.000 milions d'euros les compensacions per a les regions espanyoles respecte a la proposta que estava sobre la taula en la cimera pressupostària del passat mes de novembre. No obstant això, Espanya aconseguiria gairebé 1.000 milions més del fons de cohesió.

Més diners per lluitar contra l'atur juvenil

A aquests 1.000 milions se sumarien als gairebé 1.000 més procedents del fons específic que es crearia per lluitar contra la desocupació juvenil, segons les estimacions del govern espanyol, i 500 més que es destinarien directament a Espanya per a les polítiques d'agricultura.

A banda d'aquestes aportacions, l'executiu ha destacat que Espanya s'estalviaria uns 3.400 milions d'euros durant el període 2014-2020 respecte al del 2007-2013 en aportacions a la Unió Europea, ja que el pressupost general comunitari es redueix i també hi ha una rebaixa en els xecs de diversos països.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut