Barcelona

Oriol Pujol: "Ningú de CDC no farà nosa al procés sobiranista"

El número 2 de Convergència, Oriol Pujol, ha comparegut en roda de premsa minuts després de conèixer-se la decisió del fiscal, que ha demanat a la jutge del "cas ITV" que l'imputi, i ha reiterat que és innocent, tot i que ha insinuat que ha obert la porta a dimitir.

RedaccióActualitzat
El número 2 de Convergència, Oriol Pujol, ha comparegut en roda de premsa minuts després de conèixer-se la decisió del fiscal, que ha demanat a la jutge del "cas ITV" que l'imputi, i ha reiterat que és innocent. "Ho continuo negant tot", ha dit, "però em podré defensar millor", ha afegit, després de l'executiva nacional del partit. Pujol considera que fins ara no ha pogut defensar-se i ha destacat, després d'anunciar que el també diputat Xavier Crespo es troba exactament en la seva mateixa situació, que "ningú ha de fer nosa" en el procés sobiranista. D'aquesta manera, el dirigent de Convergència Democràtica insinua que es podria apartar de la direcció si la imputació es confirma i diu que ningú ha de fer nosa en el procés de transició nacional. Amb tot, el dirigent convergent ha ressaltat que no podia dir res més, perquè seria anticipar-se a coses que "encara no han passat".

La decisió de la fiscalia arriba pocs dies després que el president català, Artur Mas, va anunciar una cimera amb tots els organismes que intervenen en el control de l'acció pública a Catalunya arran de "l'acumulació" dels casos de presumpta corrupció. En el moment de fer aquest anunci, Mas va remarcar que la "pèrdua de confiança en les institucions" afecta la recuperació econòmica i també "el procés de transició nacional", però també va remarcar "que "una imputació no és una condemna", un missatge que Pujol s'ha fet seu en la roda de premsa.

El diputat i dirigent de CDC ha afegit, respecte als casos de corrupció que esquitxen el seu partit, que "res del que està passant és casual", ha afirmat, i ha posat com a exemple els esborranys policials que acusaven el seu entorn familiar i el del president català, Artur Mas, de tenir comptes a l'estranger.

Oriol Pujol, de fet, ha negat sempre estar implicat en la suposada trama d'irregularitats en l'adjudicació de les inspeccions tècniques de vehicles. Ja ho va fer a mitjans de gener, quan va dir: "Afirmo rotundament que no he format part ni formo part de cap trama corrupta amb intenció d'actuar sobre l'administració de la Generalitat ni sobre cap altra administració".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut