El president Mas arriba a la seu de Nissan amb un Nissan
El president Mas arriba a la seu de Nissan amb un Nissan
Barcelona

Mas considera l'adjudicació de Nissan un aval a la fiabilitat de Catalunya

Amb la màxima solemnitat, Nissan ha anunciat la fabricació del nou turisme a la planta de la Zona Franca. Durant l'anunci oficial, el president ha destacat que es tracta d'una bona notícia important per a l'economia global del país. Es tracta d'"una decisió de primer nivell que dóna perspectives industrials al conjunt de Catalunya".

RedaccióActualitzat
Amb la màxima solemnitat, Nissan ha anunciat la fabricació del nou turisme per al seu mercat europeu a la planta de la Zona Franca de Barcelona. L'anunci oficial s'ha fet a la mateixa planta, amb la presència del secretari d'Indústria del ministeri, el conseller delegat de Nissan Motor Ibérica i el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha arribat a la seu amb un vehicle Nissan.

Durant la seva compareixença, Mas ha destacat que aquesta inesperada bona notícia és important per a l'economia global del país. Pel president català, és molt important per a la credibilitat de la planta catalana i es tracta d'un aval a la fiabilitat del país. "Catalunya és un país atractiu i fiable", ha manifestat Mas, que ha assegurat que si no fos així l'automobilística no hi hauria invertit. Per això, assegura que es tracta d'una decisió de primer nivell que dóna perspectives industrials al conjunt de Catalunya".

Després d'agrair a la direcció de Nissan, als sindicats, a les administracions i a les persones que "dia a dia i minut a minut" han treballat perquè tot plegat acabés a bon port, el president ha manifestat: "Aquesta decisió obre un camí nou perquè poden venir noves coses". "Pot ser la primera d'una sèrie nova", ha dit. En aquest sentit, el president ha recordat que el govern ha destinat tantes hores a aconseguir que el cotxe vingués a Barcelona "com en qualsevol altra cosa", perquè - ha dit- "per nosaltres, els temes de política industrial i de capitalitat econòmica són temes molt importants que tenim sobre la taula i en això destinarem tots els esforços".

Mas, finalment, ha felicitat a tothom "per tenir un futur més ben assegurat i millor, perquè ens ho mereixem".

L'adjudicació d'aquest nou vehicle a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona és conseqüència de l'acord firmat la setmana passada pels sindicats amb la direcció de Nissan, que regula les futures relacions laborals a l'empresa. L'adjudicació està condicionada a oferir bons nivells de competitivitat i a complir el pla de llançament del vehicle, previst pel 2014.
Anar al contingut