Barcelona

El fiscal anticorrupció demana al jutge que imputi Oriol Pujol en el "cas ITV"

En cas que el secretari general de Convergència Democràtica sigui imputat, la jutge del cas haurà de desviar-lo al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per la seva condició d'aforat, ja que és diputat del Parlament de Catalunya. Oriol Pujol ha reiterat que és innocent poc després de coneixe's la notícia, i ha afegit "em podré defensar millor".

RedaccióActualitzat
El fiscal anticorrupció ha demanat formalment a la titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona que imputi el secretari general de Convergència Democràtica, Oriol Pujol, pel "cas ITV", que investiga les suposades irregularitats en les concessions de les ITVs. El ministeri públic tindria indicis de la implicació d'Oriol Pujol a través de diversos informes policials i també d'un informe de l'Agència Tributària que situaria el dirigent de Convergència com a "col·laborador necessari" de la trama empresarial.

Segons consta en el sumari, Pujol seria "l'home encarregat d'aportar la influència política" per aconseguir beneficis per als empresaris implicats en la presumpta trama, i hi hauria prou indicis per imputar-li un delicte de tràfic d'influències. La demanda del fiscal anticorrupció arriba a instàncies de la jutge del cas, que havia sol·licitat una decisió en un sentit o un altre.

En cas que el dirigent convergent sigui imputat, la jutge del cas haurà de desviar-lo al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per la seva condició d'aforat, ja que és diputat del Parlament de Catalunya.

"Ho continuo negant tot"


El número 2 de Convergència ha comparegut en roda de premsa minuts després de coneixe's la decisió del fiscal i ha reiterat que és innocent. "Ho continuo negant tot", ha dit, "però em podré defensar millor", ha afegit, després de l'executiva nacional del partit. Pujol considera que fins ara no ha pogut defensar-se i ha destacat, després d'anunciar que el també diputat Xavier Crespo es troba exactament en la mateixa situació, que "ningú ha de fer nosa" en el procés sobiranista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut