Barcelona

Els "indignats" de l'1-F decideixen acampar a la plaça de Catalunya contra la corrupció política

El col·lectiu d'"indignats" ha acordat acampar a la plaça de Catalunya i celebrar una assemblea en protesta pels recents casos de corrupció política i, a la tarda, una manifestació des de la plaça fins a la seu del PP català.

RedaccióActualitzat
Les concentracions ciutadanes davant de les seus del Partit Popular per protestar contra els últims episodis de corrupció política han deixat pas, aquest divendres, a altres iniciatives que s'han anat concretant en l'assemblea celebrada a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. El col·lectiu d'"indignats" ha acordat acampar a la plaça de Catalunya i celebrar aquest dissabte al matí una assemblea en protesta pels casos recents de corrupció política i, a la tarda, una manifestació des de la plaça fins a la seu del PP català.

A Twitter, les etiquetes #tornem1F o #acampadaSJ han tornat a escalfar els ànims de la ciutadania amb l'objectiu de fer sortir al carrer les mateixes veus que fa gairebé dos anys cridaven des del moviment del 15-M. Unes 600 persones, segons la Guàrdia Urbana, han secundat la convocatòria i s'han manifestat pel centre de Barcelona fins que han arribat a la plaça de Sant Jaume. Allà, han decidit que una vintena de persones es quedessin acampades durant la nit a la plaça de Catalunya.

Dissabte, a les 11, tornaran a reunir-se, però ja han convocat una concentració a les sis de la tarda en aquesta mateixa plaça per, des d'allà, marxar fins a la seu del Partit Popular a Barcelona.

També a Madrid, i per segon dia consecutiu, centenars de manifestants han protestat al carrer Génova, davant la seu del PP, amb crits de "Dimissió!". Almenys una trentena de furgons policials hi han protegit l'accés, que també estava envoltat de tanques. Un cop s'ha acabat la concentració, els manifestants han tallat el trànsit de la Gran Vía.

Tot això, el mateix dia que el president Mas ha anunciat una cimera per "restaurar les bones pràctiques a Catalunya".






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut