París

Hollande viatja a Mali, tres setmanes després de la intervenció militar francesa al país africà

Tres setmanes després que l'exèrcit francès va començar l'operació militar a Mali, el president francès ha aterrat al país africà. L'objectiu d'Hollande és reivindicar l'èxit de la missió i instar els països africans a rellevar aviat les tropes franceses.

RedaccióActualitzat
El president francès, François Hollande, visita Mali. Hollande és a Tombuctú, l'escala més important de la seva visita al país, on França hi té tropes desplegades en una operació militar per alliberar els territoris del nord ocupats per grups islamistes.

Hollande visitarà l'emblemàtica capital del desert acompanyat pel president interí de Mali, Dioncunda Traoré, pocs dies després que les tropes aliades n'han recuperat el control. La ciutat ha estat nou mesos en mans dels independentistes tuaregs i dels rebels islamistes que s'havien fet forts al nord del país.

La intervenció militar francesa a Mali els ha expulsat dels principals bastions del nord, tot i que encara controlen una franja de territori. L'objectiu d'Hollande és reivindicar l'èxit de la missió i instar els països africans a rellevar aviat les tropes franceses amb una força multinacional.

Hollande també visitarà la capital maliana, Bamako, on s'entrevistarà amb Traoré.  Mentrestant, l'exèrcit francès continua l'avanç cap al nord, a la zona de Kidal.

D'altra banda, Amnistia Internacional ha denunciat que l'exèrcit de Mali ha protagonitzat "greus violacions dels drets humans" en l'ofensiva contra els rebels, que controlen diferents punts del país. Un informe d'aquesta organització assenyala que les tropes malianes han portat a terme una vintena d'"execucions extrajudicials de civils". Amnistia Internacional també reclama una investigació sobre un atac aeri que va causar la mort de civils l'11 de gener, el primer dia de la intervenció francesa.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut