Cotxes circulant per una carretera.
El trànsit s'ha reduït.
Madrid

El ministeri d'Indústria posa en marxa la segona fase del pla PIVE per incentivar la compra de vehicles nous

Aquest mes entra en vigor el pla PIVE 2, que facilita la compra de vehicles nous. La segona fase del pla preveu una dotació de 150 milions d'euros, amb una ajuda de dos mil euros per a qui vulguir substituir el vehicle antic per un de nou.

RedaccióActualitzat
Aquest dilluns entra en vigor la segona fase del pla PIVE (Programa d'Incentius al Vehicle Eficient), que incentiva la compra de vehicles nous. El president espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar aquesta setmana la pròrroga del pla.

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme llança aquest programa, que consisteix en ajudes de dos mil euros a qui vulgui substituir un cotxe de més de 10 anys d'antiguitat per un de nou més eficient energèticament. El pla té una dotació de 150 milions d'euros. Això és el doble que l'anterior pla PIVE, que es va acabar a finals de l'any passat.

En la primera fase d'aquesta iniciativa es va aconseguir la substitució de 75.000 vehicles i el ministeri calcula que en aquesta segona fase s'arribarà a 150.000 unitats.

El programa arrenca aquest dilluns, 4 de febrer, i es prolongarà durant dotze mesos o fins a l'esgotament dels fons destinats al pla.





Anar al contingut