El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell (Foto: ACN)
Mas-Colell demana més flexibilització en l'objectiu del dèficit (Foto: ACN)

Mas-Colell demana per carta a Brussel·les que insti Rajoy a flexibilitzar l'objectiu del dèficit de les autonomies

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha enviat una carta al vicepresident de la Comissió Europea, Olli Rehn, perquè demani al govern espanyol que sigui més flexible en l'objectiu del dèficit de les autonomies. Rajoy va anunciar dimecres que, de moment, no hi ha la intenció de suavitzar el dèficit.

RedaccióActualitzat
La Generalitat demana ajuda a la Comissió Europea per aconseguir que el govern espanyol traslladi a les comunitats una possible flexibilització en les exigències de reducció del dèficit públic.

Aquest és la finalitat d'una carta i un document que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va enviar la setmana passada -però que s'ha fet públic aquest dijous-, al vicepresident de la Comissió Europea i comissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn.

Mas-Colell assegura que en l'última legislatura, la Generalitat va reduir un 15,7% la despesa pública total. En aquest document, el conseller demana directament que la Comissió Europea "insti el govern espanyol a traslladar a totes les administracions, d'una manera més justa, més proporcionada i legalment més sòlida", qualsevol possible relaxació en els terminis per reduir l'excés de dèficit.

Aquest dimecres, el president espanyol, Mariano Rajoy, va dir que, ara per ara, el govern central no té la intenció de flexibilitzar l'objectiu de dèficit per a les comunitats autònomes.







Anar al contingut