Madrid

L'OCU troba ADN de cavall en dues marques d'hamburgueses etiquetades com a carn bovina

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha detectat ADN de cavall en hamburgueses fresques envasades de les marques Eroski Basic i Alipende. Afirma que no suposa cap problema de seguretat alimentària, però sí un engany al consumidor.

RedaccióActualitzat
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) han detectat ADN de cavall en hamburgueses fresques envasades de les marques Eroski Basic i Alipende. Ha estat arran d'un estudi sobre la qualitat de la carn de les hamburgueses de diferents supermercats: "Dues de les vint mostres analitzades, les hamburgueses d'Eroski i Alipende, contenen ADN de cavall", conclou l'OCU.

Segons l'OCU, això no suposa cap problema de seguretat alimentària, però sí un engany: "És un frau al consumidor, ja que es venen hamburgueses amb etiquetes on no s'indiquen els ingredients reals", assegura.

Eroski Basic és la marca blanca de la cadena de distribució basca Eroski, implantada a Catalunya, on ha comprat la cadena Caprabo. Per la seva banda, Alipende és la marca blanca d'Ahorramás, una cadena amb supermercats a la Comunitat de Madrid i Castella-la Manxa.

L'origen de tot plegat, Irlanda


L'estudi de l'organització de consumidors, que pretenia analitzar la quantitat d'additius que contenen les hamburgueses així com altres aspectes nutricionals, es va ampliar amb proves d'ADN arran de l'alerta que va saltar a Irlanda, que va denunciar la detecció de cavall en hamburgueses fetes amb carn provinent d'Espanya.

Segons l'OCU, de les vint hamburgueses analitzades només cinc superen les proves de qualitat: dues obtenen una molt bona valoració i tres es consideren acceptable.

Anar al contingut