Lloret de Mar

Detingut el primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, en relació amb l'"operació Clotilde"

El primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, ha estat detingut a casa seva en el marc de l'"operació Clotilde", de presumpta corrupció urbanística en relació amb la màfia russa.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil ha detingut el primer tinent d'alcalde de Lloret i regidor de Territori, Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana, Josep Valls. Valls ha estat detingut a primera hora del matí  quan sortia de casa seva, on l'esperaven els agents, en el marc de l'"operació Clotilde" de presumpta corrupció urbanística en relació amb la màfia russa.

El tinent d'alcalde és també el president del Club de Futbol Lloret, que rebia el patrocini de l'empresa DDC, propietat del suposat cap de la xarxa, Andrei Petrov. De fet, un altre dels detinguts arran de l'"operació Clotilde" és, precisament, el president del club d'hoquei, Joan Lluís Perarnau, que també hauria rebut l'esponsorització de l'empresa de Petrov.

Segons fonts judicials, Valls hauria estat detingut per la seva condició de president del club esportiu, i no pels seus càrrecs polítics i se li imputaria un delicte de suborn.

Escorcoll al camp de futbol


Que tot plegat tindria a veure amb el Club de Futbol Lloret de Mar ho confirmaria el fet que la Guàrdia Civil escorcolla aquest matí les oficines de l'entitat, i ho fa en presència justament de Josep Valls, que ha arribat a les dependències de la zona esportiva custodiat pels agents del cos policial. De les dependències del club n'han sortit agents amb caixes que contindrien documentació relacionada amb la investigació.

Un patrocini de 90.000 euros anuals

Valls, tinent d'alcalde per CiU, havia estat regidor d'Urbanisme durant l'alcaldia de Xavier Crespo, que, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha mostrat la seva plena confiança en Valls

Crespo ha explicat als mitjans que Petrov es va comprometre a esponsoritzar durant quatre anys el club d'hoquei i el club de futbol del municipi "perquè es volia implicar en la xarxa d'entitats de Lloret". Segons l'exalcalde, aquest patrocini es materialitzava a través de xecs bancaris. Petrov pagava 90.000 euros anuals; dues terceres parts eren per al club d'hoquei i els 30.000 restants per al de futbol.

Vuit detinguts, tres empresonats

Amb Valls, ja són vuit els detinguts en relació amb l'operació contra la màfia russa. De moment, després de les declaracions d'aquest dilluns a l'Audiència Nacional, hi ha tres empresonats: l'empresari rus i suposat cap de la trama, Andrei Petrov, el seu cunyat i l'arquitecta Pilar Gimeno. El jutge, en canvi, va deixar en llibertat el president del club d'hoquei, Joan Lluís Perarnau, el pare de Petrov i una agent immobiliària, germana de l'arquitecta detinguda, així com la primera persona detinguda, la secretària d'Andrei Petrov, que va quedar en llibertat divendres, poques hores després de la detenció.

El presumpte cap de la xarxa, que hauria blanquejat 56 milions d'euros, va assegurar davant del jutge que va patrocinar el club d'hoquei de Lloret quan l'ajuntament li va adjudicar el 35% de la gestió d'un centre comercial a l'antiga plaça de toros de la localitat. També va declarar que va pagar dos viatges a Moscou a l'aleshores alcalde de Lloret i actual diputat de CiU, Xavier Crespo, i a la seva família.

El magistrat li imputa els delictes de pertinença a organització criminal per les seves relacions amb la màfia russa, blanqueig de capitals en el si d'organització criminal, falsedat en document mercantil i suborn. Als altres dos empresonats els acusa dels tres últims delictes.

L'operació contra la màfia russa a Lloret de mar continua oberta i no es descarten més detencions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut