Lloret de Mar

L'exalcalde de Lloret nega cap implicació amb el cas de la màfia russa i assegura que té la consciència tranquil·la

L'exalcalde de Lloret nega a TV3 cap implicació amb el cas de la màfia russa. Assegura que és absolutament fals, que té la consciència molt tranquil·la i que va actuar amb transparència i en base a la legalitat.

Televisió de CatalunyaActualitzat
L'exalcalde Lloret de Mar, Xavier Crespo, es defensa de les informacions que el vinculen amb la trama de corrupció relacionada amb la presumpta xarxa de la màfia russa desarticulada divendres. Crespo diu a les càmeres de TV3 que "mai, mai" va cobrar diners en sobres. Assegura que totes les acusacions són "absolutament falses" i argumenta que té la consciència "molt tranquil·la" per haver actuat amb transparència i en base a la legalitat.

Xavier Crespo, que no està imputat en el cas, nega haver cobrat de la xarxa russa de blanqueig de diners desarticulada divendres a canvi d'un tracte de favor des del consistori, tal com apunten algunes informacions.

Crespo assegura que desconeix les activitats de Petrov més enllà de la construcció d'equipaments per a la ciutat, complint sempre -diu- les ordenances municipals. Una de les actuacions que s'investiguen és la requalificació que es va fer de l'antiga plaça de toros, on Petrov va construir un centre comercial. En el seu moment, l'Ajuntament hi va votar a favor gairebé per unanimitat, i només el regidor d'Iniciativa-Esquerra Unida va objectar que l'únic que se'n beneficiava era l'empresari, al qual l'Ajuntament va perdonar 130.000 euros en tributs municipals.

Tant Xavier Crespo com el seu advocat destaquen que no ha rebut cap citació per declarar ni com a testimoni ni com a imputat en el cas i que tot el que saben és pels mitjans. En cas de produir-se, hauria de ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el que cités l'exalcalde de Lloret per la seva condició d'aforat, ja que és diputat al Parlament. Crespo afirma que no s'ha plantejat deixar l'acta de diputat.

Suport de CiU

El portaveu parlamentari de Convergència i Unió Jordi Turull ha assegurat a Catalunya Informació que l'exalcalde té el suport de la federació. Turull considera que darrere les "filtracions" hi ha "algú" que "malaltissament" actua amb l'únic objectiu de desprestigiar Crespo.

Sis detinguts amb la investigació en marxa

La Guàrdia Civil ja ha detingut de moment sis persones: el presumpte cap de la trama, l'empresari Andrei Petrov, el seu pare, el seu cunyat, la seva secretària, l'arquitecta que va firmar el projecte del centre comercial i el president del Club d'Hoquei de Lloret, a qui s'acusaria de fer d'intermediari en les tasques de blanqueig. En els pròxims dies, el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco podria ordenar més detencions.

Velasco tractarà d'esbrinar en els interrogatoris als detinguts si hi ha cap relació entre el cap de la presumpta xarxa mafiosa, el ciutadà d'origen rus Andrei Petrov, i alguns responsables polítics o funcionaris de l'Ajuntament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut