Barcelona

C's creu que la declaració sobiranista és "un invent" que menysprea la Constitució

Albert Rivera assegura que la proposta que abanderen CiU, ERC i ICV-EUiA és fruit d'un "deliri", remarca que la sobirania recau "en el poble espanyol", segons diu la Constitució, i respon als promotors del text que "és demòcrata qui respecta les regles del joc".

RedaccióActualitzat
Albert Rivera assegura que la declaració sobiranista que abanderen CiU, ERC i ICV-EUiA és un "menyspreu" a la Constitució, que proclama que la sobirania recau "en el poble espanyol". El president de C's ha afirmat que el dret a decidir "no existeix, se l'han inventat", perquè el que fan els demòcrates és "seguir les regles del joc" i no pas desafiar-les i presentar textos que estan "fora de l'estat de dret".

En la intervenció en el debat sobre la proposta, que ha fet gairebé íntegrament en castellà, Rivera ha respost als promotors del text que el marc legal "no es ven al supermercat" sinó que hi ha una "jerarquia democràtica". D'aquí que hagi qualificat de "deliri" la proposta i de "teatre" aquest inici de legislatura. "Volen anar a l'ONU a dir que estan oprimits i el senyor Duran, que viu al Palace, serà l'oprimit i el colonitzat?", s'ha preguntat.

Rivera, que ha instat CiU i ERC a presentar la proposta a les Corts espanyoles, ha etzibat a Mas que "és la legalitat espanyola la que li permet ser president, no d'una nació mil·lenària, sinó d'una comunitat autònoma". En aquest mateix sentit, ha menystingut els drets històrics del poble català. "El senyor Mas no és president per gràcia divina ni perquè hi hagi... quants presidents porten, ja? Més de cent, diuen vostès? Jo em pensava que n'hi havia menys perquè parlo de la democràcia. De presidents democràtics i no de cacics o senyors feudals hi ha els que hi ha", ha assegurat.

El diputat de C's ha seguit els passos del PPC i ha donat al PSC la benvinguda "al costat dels que defensem la convivència i la llei". També ha saludat que els populars estiguin ara al costat de Ciutadans i no de CiU. A diferència del PPC, però, no ha parlat de "dia trist" sinó d"'oportunitat històrica" perquè "es constata que els partits que volen separar Catalunya de la resta d'Espanya perden força al Parlament" i perquè "tard o d'hora hi haurà un govern a Catalunya que respecti la convivència".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut