Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, entrant als jutjats
El jutge manté la imputació de Manuel Bustos en el "cas Mercuri"
Sabadell

El jutge manté la imputació de Bustos en vuit trames per malversació i adjudicacions irregulars

TV3 ha tingut accés al sumari del "cas Mercuri", que detalla converses entre el regidor del PP a Sabadell, Jordi Soriano, i empresaris que esperaven l'adjudicació d'obra pública. D'altra banda, el jutge manté la imputació de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, en vuit peces separades d'investigació per suposada malversació de diners públics i irregularitats en l'adjudicació de contractes d'obra pública.

TV3Actualitzat
El sumari del "cas Mercuri", al qual ha tingut accés TV3, detalla converses entre el que va ser regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Sabadell Jordi Soriano i empresaris que esperaven adjudicació d'obra pública. En una conversa, Soriano notifica a un empresari que ha guanyat el concurs, i l'empresari li pregunta per altres concursos. L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, considera que Soriano ha utilitzat el seu nom per fer creure als empresaris que tenia influència en les adjudicacions i nega que fos així.

D'altra banda, el jutge instructor del "cas Mercuri" ha decidit mantenir la imputació de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, en vuit peces separades de la causa en què s'investiga la suposada malversació de diners públics i la intervenció en possibles adjudicacions irregulars de contractes i obra pública.

A la resolució, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell ha acordat dividir la investigació en 31 peces diferents, per agilitzar les indagacions per cada cas sense esperar que es resolgui tot el sumari. La peça principal va arrencar el 2010 arran de la denúncia que va fer un intermediari en relació amb el presumpte pagament de comissions al llavors regidor del PP Jordi Soriano, per part d'empresaris perquè se'ls beneficiés en l'adjudicació d'obra pública.

De moment, a més de Bustos i Soriano, hi ha una vintena d'empresaris imputats, així com l'oncle de l'alcalde i president del Gremi de Constructors d'Obres de Sabadell i Comarca, Melquíades Garrido. Segons la investigació judicial, Garrido hauria sortit afavorit en diverses adjudicacions, gràcies a la mediació de Bustos.

L'alcalde de Sabadell va demanar la setmana passada, a través d'un comunicat, tornar a declarar davant el jutge que instrueix el "cas Mercuri" per aclarir algunes qüestions relacionades amb la investigació.





Anar al contingut