Londres

David Cameron promet un referèndum perquè els britànics decideixin si es volen quedar a la UE o sortir-ne

El primer ministre britànic, David Cameron, es compromet a fer un referèndum sobre la pertinença del Regne Unit a la Unió Europea abans del 2017. Ho ha dit durant un esperat discurs sobre la relació entre el Regne Unit i Europa.

RedaccióActualitzat
El primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat la conveniència de fer un referèndum sobre la relació d'Europa amb la Gran Bretanya en la primera meitat de la pròxima legislatura, entre el 2015 i finals del 2017. "La Gran Bretanya no és aïllacionista, pertany a Europa, i volem que segueixi a la Unió Europea, però també volem millorar les condicions", ha afirmat el primer ministre, que ha fet un discurs basat en la necessitat de canviar la relació entre el Regne Unit i la UE.

Durant un discurs pronunciat en la seu europea de Bloomberg, al centre de Londres, Cameron ha assenyalat que si guanya les eleccions del 2015 convocarà un referèndum per preguntar als ciutadans si volen continuar en la Unió Europea: "És hora que els britànics es pronunciïn, és hora que solucionem aquesta qüestió de la Gran Bretanya i Europa. Dic als britànics que aquesta serà la vostra decisió".

Cameron, que s'ha definit com "un euroescèptic pragmàtic", ha dit que el pitjor que li pot passar a Europa és que es considerin els canvis necessaris com una heretgia. En aquest context, la Gran Bretanya vol continuar dins dels Vint-i-set, però com un membre actiu, competitiu i compromès.

Els principals partits de l'oposició i els conservadors europeistes han advertit del perill de sortir de la UE, ja que creuen que això pot crear incertesa i allunyar la inversió estrangera en els moments que més la necessita per superar la crisi econòmica.








VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut