Madrid

Hisenda desmenteix l'advocat de Bárcenas i diu que no es va acollir a l'amnistia fiscal

L'Agència Tributària ha aclarit en un comunicat que l'extresorer i exsenador del PP no ha presentat la declaració tributària especial que li hauria permès aflorar diner ocult a un tipus únic del 10%.

RedaccióActualitzat
L'Agència Tributària ha aclarit que l'extresorer i exsenador del PP Luis Bárcenas no s'ha acollit al procés de regularització fiscal obert l'any 2012 pel govern espanyol. En un comunicat, l'entitat aclareix que Bárcenas no ha presentat la declaració tributària especial que li hauria permès aflorar diner ocult a un tipus únic del 10%. En el comunicat, l'Agència Tributària diu que aquesta regularització no s'ha fet a través de l'amnistia fiscal parcial, tot i que no concreta si s'ha produït a través d'una declaració extemporània.

D'aquesta manera, Hisenda desmenteix l'advocat defensor de Bárcenas, Alfonso Trallero, que havia dit anteriorment que el seu client es va acollir a l'amnistia fiscal que el Ministeri va impulsar i va regularitzar 10 milions d'euros. L'advocat de Bárcenas ha puntualitzat que aquests diners no tenen res a veure amb el PP, sinó que són d'origen mercantil, i que provenen d'operacions fetes fora d'Espanya i amb socis estrangers.

El PSOE i Esquerra Unida han demanat ja la compareixença urgent del ministre d'Hisenda i han exigit responsabilitats polítiques per aquest cas.

El govern espanyol va aprovar l'amnistia fiscal el mes de març passat per fer aflorar diner negre i atreure capital que es pogués trobar a l'estranger. No obstant, el mes de desembre, Cristóbal Montoro va haver de reconèixer que la mesura només va recaptar 1.200 milions d'euros, menys de la meitat del previst (2.500 milions).

Precisament durant aquesta mateixa jornada, el PSOE ha dit que sospita que el govern de Rajoy va aprovar l'amnistia fiscal per encobrir Luis Bárcenas.

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut