Brussel·les

La UE accelera el desplegament d'efectius a Mali després del segrest de 40 occidentals a Algèria

La Unió Europea ha acordat enviar una missió militar per entrenar l'exèrcit al país i accelerar el seu desplegament. Per la seva banda, el ministre de Defensa francès ha anunciat l'enviament a Mali de 1.400 soldats, una xifra que dobla el nombre de militars que hi ha en aquest moment.

RedaccióActualitzat
La intervenció francesa a Mali ha implicat indirectament altres països, més enllà del suport militar i logístic que en un primer moment hi han donat. El conflicte s'internacionalitza arran del segrest d'una quarantena d'occidentals a Algèria, en represàlia pels atacs francesos a Mali i per l'ús de l'espai aeri algerià per atacar. Entre els ostatges hi ha noruecs, nord-americans, britànics i japonesos, retinguts a la zona d'habitatges de la base.

En aquest context, els ministres d'Afers Exteriors a Brussel·les s'han reunit per estudiar una resposta comuna a la crisi de Mali. Abans de la trobada, la UE ja ha avançat que ha acordat enviar una missió militar per entrenar l'exèrcit al país així com accelerar el seu desplegament, que es podrà fer efectiu a partir de mitjans de febrer. Un operatiu que ja ha rebut el vistiplau dels ambaixadors i que els ministres d'Afers Exteriors en bloc hauran de ratificar.

La missió europea estarà formada per 400 i 500 efectius, amb 200 formadors que s'encarregaran d'entrenar quatre batallons de l'exèrcit de Mali perquè puguin fer-se forts davant dels grups terroristes que controlen el nord del país.

Abans d'entrar a la reunió, el ministre d'Afers Exteriors francès, Laurent Fabius, ha afirmat que espera la "solidaritat" dels estats membres de la UE perquè "tots els països europeus estan afectats per terrorisme".

Per la seva banda, el ministre de Defensa francès ha anunciat l'enviament a Mali de 1.400 soldats, una xifra que dobla el nombre de militars que hi ha en aquest moment.
Anar al contingut