Fotografia difosa per Twitter del comandant francès mort
Nairobi, Kènia

Al-Shabab publica a Twitter fotografies del cadàver de soldat francès i posa en dubte la mort de l'ostatge Denis Allex

La mília islamista Al-Shabaab ha publicat a Twitter fotografies d'un dels soldats francesos mort aquest cap de setmana en la operació que pretenia alliberar un ostatge francès segrestat fa tres anys. A més a més, han assegurat que informaran sobre el destí de l'ostatge, Denis Allex, aviat.

RedaccióActualitzat
Al-Shabaab, la principal cèl·lula militar fonamentalista islàmica de Somàlia, ha publicat tres fotografies del comandant francès mort dissabte passat en una fallida operació de rescat de l'ostatge francès Denis Allex. La milícia islàmica ha publicat a través de la seva pàgina de Twitter les fotografies del cadàver d'un home amb uniforme militar que tenia diversos hematomes a tot el cos amb el següent comentari: "El comandant francès mort durant la maldestra operació de rescat a Bulo Marer."

El ministre francès de Defensa, Jean-Yves Le Drian, havia expressat ja que temia una "macabra i indigna" escenificació dels cadàvers que van causar la fracassada operació dissabte passat per part del grup islamista somali. I així ha sigut, Al-Shabaab ha penjat més tard una altra fotografia del comandant mort i aquest cop també s'ha dirigit directament al president francès: "François Hollande, ha valgut la pena?" En aquesta fotografia el soldat està estirat en una tela taronja amb material militar a sobre. L'"operació Bulo Marer", que l'exèrcit francès va emprendre dissabte, 12 de gener, pretenia rescatar l'ostatge francès segrestat per la cèl·lula islàmica al juliol del 2009, Denis Allex, però, no només no es va complir aquest objectiu, sinó que 2 soldats i 17 combatents somalis van morir durant l'operació.


En dubte la mort de l'ostatge francès

Tot i que dissabte es va anunciar la mort dels soldats i també la de Denis Allex, Al-Shabaab ha afirmat que ha arribat a una decisió pel que fa al destí de l'home francès i ha assegurat que un missatge "que contindrà el veredicte" d'aquest destí serà publicat aviat.

A part d'Allex, en aquests moments hi ha coneixement del cas de 9 ostatges francesos més, la majoria en mans de grups terroristes del Magreb islàmic. A través de vídeos penjats a internet, on es mostren els ostatges habitualment en molt males condicions, aquestes milícies demanen que França retiri les ajudes i el suport al govern somali. D'aquesta manera Al-Shabaab segueix lluitant per aconseguir un estat islàmic de corts wahabí, corrent que defensa la rigorosa aplicació de la llei islàmica a Somàlia.

La Missió de la Unió Africana a Somàlia (AMISOM), l'exèrcit somalí, les forces armades d'Etiòpia i diverses milícies progovernamentals combaten juntes els grups integristes islàmics. Tot i que els aliats van aconseguir una important victòria el mes de setembre contra Al-Shabaab a la ciutat de Kismayo, els radicals encara controles bona part del centre i el sud de Somàlia, on el fràgil exèrcit del país no ha pogut guanyar territori. Somàlia viu en un estat de guerra i caos des del 1991, any en què va ser derrotat l'antic dictador Mohamen Siad Barré.

Anar al contingut