Barcelona

Unió planteja ajornar el debat sobre la declaració sobiranista per buscar el consens

La portaveu d'UDC, Marta Llorens, diu que "tot el que resti de 107 diputats (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP) és la línia vermella" i insisteix que cal sumar especialment el PSC.

RedaccióActualitzat
Unió planteja ajornar el debat de la declaració per buscar el consens i sumar el PSC. La portaveu d'UDC, Marta Llorens, ha insistit que és fonamental sumar el PSC a la declaració sobiranista pactada entre CIU i ERC i per això ha demanat que es facin tots els gestos possibles per aconseguir-ho. Llorens ha reiterat que s'ha d'intentar que tots els partits possibles subscriguin aquesta declaració i que això inclou, com va dir diumenge Duran i Lleida, començar de nou i allargar terminis. Alhora, Llorens també ha assegurat que sent absolutament seva la declaració consensuada amb Esquerra.

Marta Llorens ha plantejat tres escenaris per mirar que la declaració sobiranista sigui aprovada pel màxim de forces possibles al Parlament: reiniciar el procés, esmenar el document CiU-ERC o, fins i tot, posposar el debat, que s'havia insistit que seria en el primer ple del Parlament i que estava previst pel 23 de gener.

En roda premsa després del comitè de govern d'UDC, al qual no ha assistit el seu líder, Josep Antoni Duran, perquè està tornant de Xile, UDC ha dit que veu fonamental que els diputats de PSC, ICV-EUiA i la CUP s'adhereixin al document després de ser partidaris del dret a l'autodeterminació i,  per tant, de la celebració de la consulta. D'aquesta manera, la proposta sumaria 107 diputats.

"Tot el que resti de 107 diputats és la línia vermella que hauríem de tenir present perquè la proposta de resolució surti amb el màxim de suport i fortalesa del Parlament", ha sostingut Llorens, que ha  matisat que és important que els socialistes s'hi sumin, però no imprescindible.

Durant aquesta mateixa jornada, Junqueras ha dit que no farà una nova declaració però que està obert a modificacions, mentre que Pere Navarro, primer secretari del PSC, ha fet una contraproposta. Ha dit que en lloc de la declaració sobiranista el Parlament podria avançar cap a un canvi en la Constitució per caminar cap a l'estat federal.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut