Imatge de la campanya "Envàs, on vas?"
Imatge de la campanya "Envàs, on vas?"
Barcelona

ICV demana la retirada de la campanya "Envàs, on vas?" per "parcial i confusa"

El diputat d'Iniciativa Verds Salvador Milà qualifica de "parcial i confusa" la campanya i afegeix que només beneficia els productors d'envasos.

RedaccióActualitzat
El diputat d'Iniciativa Verds i exconseller de Medi Ambient, Salvador Milà, demana la retirada de la polèmica campanya "Envàs, on vas?", que ha qualificat de "parcial i confusa". Durant una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Milà ha demanat que es deixin d'emetre els anuncis d'aquesta campanya de l'Agència Catalana de Residus perquè només beneficien els productors d'envasos. A més, també ha criticat que els anuncis deixin de banda aspectes fonamentals del reciclatge com la matèria orgànica.

"El que diem és que al darrere d'aquesta campanya hi ha les productores que produeixen els envasos. Aquest és el problema: que aquesta campanya no respon al mateix model de les que vam fer quan vam estar al govern. En aquelles campanyes s'insistia molt en la selecció, però també en la matèria orgànica. En canvi, en aquesta campanya s'ha oblidat, perquè és un tema que no paguen les empreses envasadores", ha afirmat el diputat ecosocialista.

Milà ha explicat que a les empreses que gestionen el procés de recuperació d'envasos i que han finançat la campanya, Ecoembes i Ecovidrio, no els interessa que els residus que no són envasos acabin als contenidors perquè no cobren per reciclar-los.

Per això, Iniciativa Verds insisteix que els residus de plàstic i vidre que no són envàs també poden anar als contenidors respectius, i vol que es retiri la campanya.

Per la seva banda, el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha qualificat d'"oportunistes" les crítiques d'Iniciativa per Catalunya Verds contra la campanya "Envàs, on vas?". En declaracions a l'"Entrevista" de Catalunya Informació, Tost ha dit que la campanya està aconseguint una millor separació de la brossa per reciclar.

Tost ha recordat que els residus que no són envasos s'aprofiten millor si es porten a la deixalleria.



Anar al contingut