"Los miserables" obté tres Globus d'Or i "Argo", el de millor pel·lícula dramàtica i millor director

La pel·lícula "Los miserables", dirigida per Tom Hooper, ha aconseguit tres Globus d'Or en la cerimònia d'aquesta matinada a Los Angeles. Amb dos premis importants, "Argo": millor pel·lícula dramàtica i millor director per Ben Affleck.

Actualitzat
Una de les grans estrenes de la temporada als cinemes, la versió cinematogràfica del musical "Los miserables" ha estat la pel·lícula que més premis s'ha endut a l'entrega de la 70 edició dels Globus d'Or, els guardons que dóna la crítica estrangera a Hollywood. L'adaptació musical de l'obra de Victor Hugo "Els miserables" s'ha endut un total de tres premis: el de millor comèdia o musical, el de millor actor de comèdia o musical, Hugh Jackman, i el de millor actriu secundària, Anne Hathaway.

En l'apartat de drama, els premis han estat més repartits, però amb una clara vencedora: "Argo". El film ha estat premiat en la categoria reina com a millor pel·lícula dramàtica i en la de millor director per Ben Affleck, que s'ha endut el Globus d'Or, malgrat que no està nominat com a millor director a l'Oscar.

En canvi, la que partia com a favorita amb set nominacions, "Lincoln", s'ha quedat amb un únic guardó, l'esperat premi a millor actor dramàtic per al britànic Daniel Day-Lewis. D'aquesta manera, "Argo" ha trencat el favoritisme que els experts donaven a la pel·lícula dirigida per Steven Spielberg.

També han obtingut dos Globus d'Or "Django desencadenado", l'última pel·lícula de Quentin Tarantino, que ha guanyat el premi a millor guió original contra tot pronòstic.

Jessica Chastain, per "La noche más oscura", i Jennifer Lawrence, per "Silver Linings Playbook", han guanyat els guardons de millor actriu de drama i el de millor actriu de comèdia o musical, mentre que "La vida de Pi" ha estat premiada per la seva banda sonora i "Skyfall", el principal tema de l'última pel·lícula de James Bond, interpretat per Adele, ha guanyat el premi de millor cançó.

"Brave", de Mark Andrews, ha guanyat el premi a millor pel·lícula d'animació, i "Amor", de Michael Haneke, ha obtingut el guardó a millor pel·lícula en categoria estrangera.

L'aparició no anunciada de l'expresident dels Estats Units, Bill Clinton, i el discurs amb regust de comiat de Jodie Foster amb què ha agraït el premi honorífic han donat un aire més sobri a la gala, que han presentat les actrius Tina Fey i Amy Poehler.

"Homeland" acapara els Globus d'Or en la categoria de televisió

En les categories televisives, "Homeland" ha coronat els premis en guanyar el guardó com a millor sèrie dramàtica per segon any consecutiu, mentre que "Girls" ha guanyat en la categoria de millor comèdia i "Game Change", en l'apartat de minisèries o pel·lícula per a televisió.

Els papers de la parella protagonista de "Homeland" també han estat reconeguts amb els guardons de millor actor i millor actriu per a Damian Lewis i Claire Danes, respectivament. Danes ha estat premiada en les quatre ocasions que ha estat nominada per l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood. Per Lewis, era la seva primera victòria després de tres nominacions.

La debutant actriu de "Girls" Lena Dunham ha guanyat el premi a millor actriu en aquesta categoria. En el camp masculí, ha guanyat Don Cheadle, per "House of Lies", el seu segon guardó després de tres nominacions.

En l'apartat de minisèries o pel·lícula per a televisió, Julianne Moore ha guanyat el premi a millor actriu, i el seu company de repartiment Ed Harris, el de millor actor secundari per "Game Change". Maggie Smith, el de millor actriu secundària per "Downton Abbey". Kevin Costner ha guanyat, finalment, l'estatueta de millor actor per "Hatfields & McCoys", la seva segona victòria després de cinc nominacions.
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut