Cartell de la manifestació d'aquest dissabte a Bilbao
Cartell de la manifestació d'aquest dissabte a Bilbao
Barcelona

Diputats de CiU, ERC, ICV i la CUP demanen el trasllat dels presos d'ETA al País Basc

Un document, subscrit per setanta personalitats catalanes, dóna suport a la manifestació d'aquest dissabte a Bilbao. El firmen, entre d'altres, Josep-Lluís Carod-Rovira, Ernest Maragall, el cantautor Lluís Llach i l'economista Arcadi Oliveres.

RedaccióActualitzat
Diputats de Convergència i Unió, Esquerra Republicana, Iniciativa i la CUP han firmat un manifest que reclama la fi de la dispersió dels presos d'ETA i el seu trasllat al País Basc. Polítics com Carles Campuzano, Oriol Junqueras, Marta Rovira, Joan Tardà, Dolors Camats, David Companyon i David Fernàndez demanen als governs espanyol i francès que "facin passos" cap a una solució democràtica del conflicte basc. El document, subscrit per setanta personalitats catalanes, també el firmen Josep-Lluís Carod-Rovira, Ernest Maragall, el cantautor Lluís Llach i l'economista Arcadi Oliveres.

Amb el títol "Drets Humans. Solucions. Pau. Presos i preses basques al País Basc", el manifest reclama el trasllat a aquesta comunitat de tots els presos bascos d'ETA, l'alliberament dels reclusos amb malalties greus, "acabar" amb la prolongació de les condemnes, "derogar" les mesures que comporten cadena perpètua i "respectar" tots els drets humans que "els corresponen" com a presos i com a persones. Al mateix temps, el text convoca a la manifestació d'aquest dissabte a Bilbao convocada per la plataforma Herrira.

Precisament, l'exdirector de la Unesco Federico Mayor Zaragoza i els actors Willy Toledo i Pilar Bardem han expressat el seu suport a la marxa, que reivindica la fi de la dispersió, l'alliberament dels presos amb malalties greus i deixar d'aplicar la jurisprudència denominada com a "doctrina Parot", que a la pràctica allarga les condemnes. Els músics Kepa Junkera i Fermin Muguruza, l'alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, i el futbolista Mikel Labaka també donen suport a la marxa, a la qual s'han adherit els partits que conformen la coalició EH Bildu i els sindicats ELA i LAB.
Anar al contingut