Concentració davant de la direcció general de recursos humans de la conselleria de Sanitat de Madrid (Foto: EFE)
Concentració davant de la direcció general de recursos humans de la conselleria de Sanitat de Madrid (Foto: EFE)
Madrid

Els metges de Madrid desconvoquen la vaga indefinida després de cinc setmanes d'aturades

Els metges continuaran les mobilitzacions contra els plans sanitaris per a la Comunitat de Madrid i faran noves aturades al mes de gener si l'executiu de Madrid no fa marxa enrere. Calculen que es regalen 70 milions l'any al sector privat.

RedaccióActualitzat
Els metges de la sanitat pública de Madrid han desconvocat la vaga indefinida que mantenien en contra dels plans de privatització de la Comunitat de Madrid. L'Associació de Facultatius Especialistes de Madrid (AFEM) ha desconvocat la protesta després de cinc setmanes d'aturada un cop s'ha aprovat la llei que obre la possibilitat a privatitzar la gestió dels hospitals.

El president de l'AFEM, Pedro González, ha declarat en roda de premsa que no pararan "ni per agafar impuls" i ha anunciat que els metges estan disposats a acudir als tribunals en defensa de les seves reivindicacions. Els metges pensen mantenir les mobilitzacions contra els plans sanitaris de Madrid amb una nova estratègia en la qual preveuen noves aturades pel mes de gener, en cas que l'executiu autonòmic no faci marxa enrere en el seu propòsit.

La vaga indefinida ha quedat desconvocada quan es complien 18 jornades de vaga en contra de l'externalització de la gestió de 6 hospitals públics i de 27 centres de salut. Segons el col·lectiu, aquest pla d'externalització regala 70 milions l'any al sector privat.

El president de l'AFEM, Pedro González, ha explicat que estan organitzant una altra "gran marea blanca" amb la intenció de "nacionalitzar" el conflicte per aconseguir que s'adoptin mesures efectives de sostenibilitat. Els sanitaris alerten que el sistema públic està en risc "més que mai". "Volem un pla de reformes, no un pla de retallades", ha dit González, que ha demanat canviar "les regles del joc" abans de tornar a reunir-se amb la conselleria de Sanitat.

El balanç de la protesta, segons dades de la conselleria de Sanitat, que les ha sumat a la convocada pels sindicats de la mesa sectorial en dies alterns, ha provocat que en quatre setmanes s'han cancel·lat prop de 40.000 consultes.



Anar al contingut