El Teatre Lliure del carrer Montseny, a Gràcia (Foto: ACN)
El Teatre Lliure del carrer Montseny, a Gràcia (Foto: ACN)
Barcelona

El Teatre Lliure anuncia un ERO temporal i tancarà entre juny i agost per compensar la reducció de diners de les administracions

El teatre barceloní tancarà tres mesos, entre juny i agost, per poder compensar la disminució de les aportacions de les administracions públiques.

RedaccióActualitzat
El Teatre Lliure de Barcelona ha decidit aprovar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal per estalviar uns 400.000 euros, la qual cosa suposaria pràcticament eixugar les noves retallades previstes per al 2013. El teatre tancarà durant tres mesos, del juny a l'agost, per compensar els diners que han deixat d'aportar-hi les administracions.

El director del Lliure, Lluís Pasqual, ha explicat que el teatre no volia "repercutir les retallades pressupostàries novament sobre la programació artística i, per tant, sobre el públic". El Lliure ha optat per aquesta opció perquè "tancar el teatre a l'estiu representa un estalvi energètic i de manteniment per als 18.000 metres quadrats del centre valorat en uns 180.000 euros; i amb els sous dels treballadors, l'estalvi global ascendirà a gairebé 400.000 euros".

Al mateix temps que anunciava l'ERO, Pasqual ha comunicat que aquest any han crescut tant el públic com la venda d'abonaments al Lliure, que ha tingut una ocupació mitjana del 70%.
Anar al contingut