Un cartell dona la benvinguda als alumnes de Sandy Hook (Foto: Reuters)
Un cartell dona la benvinguda als alumnes de Sandy Hook (Foto: Reuters)
Newtown

Newtown enterra les víctimes del tiroteig i reobre les escoles en un intent de tornar a la normalitat

Aquest dimarts es continuaran celebrant cerimònies fúnebres per acomiadar les víctimes, però el primer intent de retorn a la quotidianitat és que les escoles de Newtown tornen a obrir, quatre dies després de la matança. Totes excepte el centre on van passar els fets.

RedaccióActualitzat
Newtown, l'escenari d'un dels pitjors tirotejos de la història dels Estats Units, ha començat a enterrar les víctimes de la massacre enmig del debat etern sobre la tinença d'armes. Els primers funerals han estat els de Noah Pozner i Jack Pinto, tots dos de sis anys. Els dos nens formen part dels 20 menors que hi havia entre les 26 víctimes del tiroteig perpetrat divendres passat en una escola primària per un noi de vint anys que havia estudiat al centre.

Aquest dimarts es continuaran celebrant cerimònies fúnebres per acomiadar les víctimes, però la primera mostra de l'intent de tornar a la quotidianitat és que les escoles de Newtown tornen a obrir, quatre dies després de la matança. Totes excepte el centre on van passar els fets. Els alumnes de Sandy Hook aniran a aquesta altra escola, a 13 quilòmetres del centre, que, marcat per la tragèdia, podria no tornar a obrir.

Mentrestant, en l'àmbit polític, s'intensifica el debat sobre la restricció de la tinença d'armes. El president nord-americà, Barack Obama, que s'ha reunit amb les famílies de les víctimes, ha defensat un canvi en la legislació americana sobre tinença d'armes, un debat recurrent als Estats Units. Al lloc web de la Casa Blanca, més de 150.000 persones han firmat una petició perquè es restringeixi l'accés a les armes, cosa que xoca amb la segona esmena de la Constitució.
Anar al contingut