L'actor francès Gérard Depardieu
L'actor francès Gérard Depardieu (Foto d'arxiu: Reuters)
París

Depardieu renuncia al passaport francès i es defensa dels qui l'acusen d'exiliar-se a Bèlgica per motius fiscals

L'actor respon així a les dures crítiques que ha rebut del govern després d'haver decidit exiliar-se a Bèlgica.

RedaccióActualitzat
L'actor Gérard Depardieu ha renunciat al passaport francès i a la targeta de la seguretat social "que mai ha utilitzat" per les dures crítiques que ha rebut del govern, després d'haver decidit exiliar-se a Bèlgica. Tant el govern com part de l'opinió pública l'acusen de fer-ho per motius fiscals.

En una carta oberta destinada al primer ministre, Jean-Marc Ayrault, Depardieu es defensa de les acusacions assegurant que paga impostos a França des dels 14 anys, quan va començar a treballar. No aclareix els motius del seu trasllat a Bèlgica, però es mostra molt molest perquè creu que el govern i l'opinió pública francesa s'han acarnissat amb ell. "Ja no tenim la mateixa pàtria, sóc un veritable europeu, un ciutadà del món com m'ho va inculcar sempre el meu pare", ha replicat l'actor.

L'estrella de cinema francès i una de les velles glòries del país ha explicat que ja no té res a fer a França perquè, segons diu, el govern ha decidit castigar l'èxit, la creació i el talent. El govern socialista de François Hollande ha anunciat una pujada d'impostos per als més rics, que podria arribar al 75% per a la gent que guanya més d'un milió d'euros l'any.

Coincidint amb això, l'"enfant terrible" de les lletres franceses, Michel Houellebecq, acaba d'anunciar que torna a França per motius personals després d'haver passat uns anys vivint a Irlanda. Houellebecq diu que hi torna pel gust de parlar en francès i que no se n'han de fer més lectures, considerant el cas de Depardieu.
Anar al contingut