El candidat del Partit Liberal Demòcrata a primer ministre, Shinzo Abe (Foto: Reuters)
El candidat del Partit Liberal Demòcrata a primer ministre, Shinzo Abe (Foto: Reuters)
Tòquio

Els liberals de Shinzo Abe s'imposen amb majoria absoluta en les eleccions legislatives del Japó

Amb aquest contundent gir a la dreta, els Liberals recuperen un govern que ha exercit gairebé ininterrompudament l'últim mig segle.

RedaccióActualitzat
Vint mesos després de la catàstrofe de Fukushima, el pronuclear Partit Liberal Democràtic (PLD) ha triomfat en les eleccions legislatives japoneses i recupera l'hegemonia política que va perdre fa tres anys.

Les urnes han castigat el govern de centre-esquerra del primer ministre, Yoshihito Noba, amb una derrota sense pal·liatius, per la gestió que ha fet de la crisi econòmica i del desastre de Fukushima.

Noba, que ha assumit la responsabilitat per la desfeta, ha anunciat que dimiteix com a president del seu partit i ha dit que cal buscar un nou líder per restaurar la confiança del poble en el seu partit.

A falta del recompte final de vots, el Partit Democràtic hauria obtingut mig centenar d'escons davant dels 308 que van obtenir en els darrers comicis del 2009.

Amb aquest contundent gir a la dreta, els Liberals de Shinzo Abe recuperen un govern que ha exercit gairebé ininterrompudament l'últim mig segle.
Anar al contingut