El president de la Generalitat, Artur Mas, durant una intervenció al Parlament. (Foto: ACN)
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant una intervenció al Parlament. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas signa el decret que fixa el ple per la constitució del Parlament per al 17 de desembre

Mas no exhaureix el termini legal per convocar el ple, un fet que reforça la hipòtesi que les converses entre CiU i ERC estan a punt de cristal·litzar en una entesa.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha signat aquest dijous a la tarda el decret de convocatòria del ple de constitució del Parlament, que serà aquest dilluns vinent, 17 de desembre. En aquesta sessió, que començarà a les onze del matí, s'escollirà el nou president o presidenta de la cambra i també els diputats que formaran part de la mesa del Parlament.

El Parlament sortint de les eleccions del 25 de novembre podia conformar-se fins el 24 de desembre, segons el termini legal, però Mas no l'ha exhaurit i ha convocat el ple per una setmana abans, un fet que reforça la hipòtesi que les converses entre CiU i ERC estan a punt de cristal·litzar en una entesa. Segons fonts de la negociació, els dos partits ja han acordat la composició de de la Mesa i el funcionament del Parlament.

Si se segueix el calendari institucional previst, després de la constitució del Parlament, el debat d'investidura se celebraria els dies 20 i 21, Mas prendria possessió el dia 24 i el seu govern ho faria el 27.
Anar al contingut