Barcelona

Puig anuncia que va posar el càrrec a disposició de Mas i accepta la dimissió del mosso que va aturar l'informe dels trets

El comissari dels Mossos d'Esquadra que va aturar l'informe sobre els trets que es van disparar el dia de la vaga general, el 14 de novembre, ha presentat la dimissió, que ha estat acceptada pel conseller d'Interior. El mateix Puig va posar el seu càrrec a disposició de Mas, però aquest no l'hi va acceptar.

RedaccióActualitzat
El comissari dels Mossos d'Esquadra que va aturar l'informe sobre els trets que es van disparar el dia de la vaga general, el 14 de novembre, ha presentat la dimissió, que ha estat acceptada pel conseller d'Interior. El comissari general de Recursos Operatius dels Mossos, Sergi Pla, ja va reconèixer que havia aturat l'informe perquè va considerar que no era "rellevant" per al cas. Segons havia explicat Interior, això és el que va portar el conseller Felip Puig a assegurar al Parlament que no s'havien disparat projectils a la zona on Ester Quintana va perdre un ull.

Puig ho ha explicat en una roda de premsa després de reunir-se, a porta tancada, amb els grups parlamentaris. El conseller, que ha defensat en tot moment la vàlua professional de Sergi Pla, ha assegurat que la decisió de dimitir l'honora.

El conseller també ha anunciat que ell mateix va posar el seu càrrec a disposició del president de la Generalitat, però que aquest no l'hi va acceptar. Felip Puig manté que l'actuació dels Mossos no va causar les lesions a Ester Quintana, però admet que en la seva primera compareixença no va donar tota la informació, perquè no la tenia. Per això, assegura, assumeix la seva responsabilitat posant el seu càrrec a disposició del president.
Anar al contingut