Josep Maria Pelegrí fent declaracions als periodistes enuna imatge d'arxiu.
Pelegrí
Barcelona

La consulta sobiranista, principal escull per tancar un acord d'estabilitat per al govern entre CiU i ERC

Les converses entre la federació nacionalista i la formació republicana avancen i, si s'arriba a un acord durant els pròxims dies, es podria ratificar aquest dissabte en els consells nacionals dels respectius partits.

TV3Actualitzat
Les negociacions entre Convergència i Unió i Esquerra Republicana per signar un acord d'estabilitat per a la propera legislatura podrien estar a punt de fructificar. Les converses han avançat en les darreres hores i la consulta sobiranista queda com el principal escull per resoldre.

La proposta dels republicans per tancar un acord d'estabilitat per al nou govern estableix l'any 2014 com a límit de temps per fer la consulta, però amb una certa flexibilitat amb la data. Fonts d'ERC han assenyalat a TV3 que CiU hauria començat a acceptar un marc temporal per a la celebració del referèndum per a la independència, però des de la federació nacionalista s'insisteix en la discreció i neguen que, ara per ara, hi hagi cap termini fixat per a la consulta.

Josep Maria Pelegrí ha assegurat que "la data no està fixada, jo crec que hem de fixar-ne la data quan tinguem la garantia de guanyar-lo i quan tinguem les coses ben fetes des del punt de vista jurídic i la seguretat jurídica per poder-les fer. Aquesta consulta l'hem de fer, l'hem de fer bé, i no hem de donar cap excusa a ningú de fora perquè ens pugui perjudicar aquest procés de consulta que nosaltres volem tirar endavant a Catalunya".

Pel que fa a la cistella d'ingressos per apaivagar les retallades, les fonts diuen que els negociadors de la federació nacionalista s'estarien resistint a treure l'euro per recepta perquè hauria donat bons resultats al govern català.

Si els dos partits aconsegueixen tancar el pacte al llarg dels propers dies, l'acord es podria ratificar aquest dissabte en els consells nacionals dels respectius partits.
Anar al contingut