El president veneçolà, Hugo Chávez. (Foto: Reuters)
El president veneçolà, Hugo Chávez. (Foto: Reuters)
Caracas

Chávez, operat amb èxit per quarta vegada d'un càncer diagnosticat el 2011

El president veneçolà ha superat l'operació de més de sis hores que li han fet a Cuba. Així ho ha assegurat el vicepresident veneçolà Nicolás Maduro, a qui Chávez ja ha designat com a successor. És la quarta operació a què se sotmet Chávez, a qui li van diagnosticar càncer el 2011.

RedaccióActualitzat
Hugo Chávez ha superat amb èxit l'operació de més de sis hores que li han fet a Cuba. Així ho ha assegurat el vicepresident veneçolà Nicolás Maduro, a qui Chávez ja ha designat com a successor. És la quarta operació a què se sotmet Chávez, a qui li van diagnosticar càncer el 2011.

Hores abans, l'homòleg equatorià de Chávez, Rafael Correa, havia anunciat, en el marc d'una reunió de treball a la població de Tulcán, 150 quilòmetres al nord de Quito, que al president veneçolà l'estaven operant. Correa, que aquest dimarts ha estat amb el president veneçolà a Cuba, ha dit que Chávez "se sotmet en aquests moments a una intervenció molt delicada". El president de l'Equador també ha dit que el líder bolivarià "està passant un dels moments més difícils de la seva vida" i l'ha qualificat de "president històric" i "estimat amic".

Com ha passat durant tota la malaltia de Chávez, no s'han fet públics els informes mèdics sobre la seva evolució ni se sap quins són els metges que l'atenen.

Líder del moviment bolivarià a l'Amèrica Llatina, Chávez va arribar a Cuba aquest dilluns per passar pel quiròfan per quarta vegada a causa d'un càncer detectat l'any 2011 a la zona pelviana. Chávez, de 58 anys, va ser reelegit president de Veneçuela el mes d'octubre passat. Diumenge passat, per primera vegada des que se li va diagnosticar el càncer, Chávez va plantejar públicament la possibilitat de la seva mort i va designar com a successor el vicepresident i ministre d'Exteriors, Nicolás Maduro.

A última hora de dimarts, l'executiu veneçolà ha confirmat les paraules de Correa i ha anunciat que la intervenció quirúrgica ja havia començat, "d'acord amb el protocol establert".

Anar al contingut