Evo Morales en una recent visita a Barcelona
Evo Morales, en una recent visita a Barcelona
Barcelona

Evo Morales fa una visita llampec a la comunitat boliviana a Catalunya amb la vista posada a les eleccions

Televisió de CatalunyaActualitzat
Milers de bolivians residents a Catalunya, però també provinents de València, Madrid i Múrcia s'han acostat fins al Centre de Convencions de Barcelona per poder veure de prop el seu president. Evo Morales ha fet una visita llampec a la capital catalana per inaugurar la primera edició de la fira interministerial de Bolívia i, de passada, passar comptes amb els seus compatriotes de l'evolució política, social i econòmica que ha viscut el país des que és president amb l'horitzó de les eleccions de l'any que ve.

Només començar el discurs, però, ha volgut dedicar paraules de suport al president veneçolà Hugo Chávez, a qui ha qualificat de germà i company en la lluita anticapitalista i imperialista, i desitjar-li una ràpida recuperació.

Un missatge que li ha donat peu per reivindicar el seu paper en l'eix antiimperialista amb un discurs ple d'al.lusions als Estats Units, que, assegura, el van arribar a qualificar de "Bin Laden andí". El president bolivià ha centrat el seu discurs en la històrica lluita indígena, ha explotat els seus orígens com a camperol i sindicalista i la seva lluita per la nacionalització dels recursos naturals.

Una compareixença que ha arribat gairebé amb sis hores de retard. Però la majoria de bolivians, que ja de bon matí esperaven Morales, només tenen bones paraules per la seva gestió

La Fira, que ha comptat amb representació de tots els ministeris, ha estat l'ocasió també per inaugurar el nou projecte d'educació que a partir d'ara permetrà als immigrants bolivians, joves i adults, cursar per internet i de forma gratuïta estudis de batxillerat i de diverses formacions tècniques.

Anar al contingut