Barcelona

Barcelona suspèn la cursa del Montjuïc Revival després de l'atropellament de dues persones

Els ferits, un d'ells en estat greu, formaven part de l'organització d'aquest esdeveniment, que ha tornat a Barcelona l'esplendor dels cotxes clàssics i del mític circuit de la muntanya de Montjuïc.

RedaccióActualitzat
El que havia de ser una festa per recordar els anys en què Montjuïc formava part dels calendaris de les competicions internacionals de cotxes i motos ha acabat amb un accident i amb la suspensió de les curses, no competitives, dels vehicles que participaven en el Montjuïc Revival. La decisió l'ha pres l'Ajuntament de Barcelona, després que un cotxe ha perdut el control i ha causat ferides a dues persones.

El vehicle amb el dorsal 106 ha sortit de la pista al revolt del Museu Etnològic a dos quarts de dotze del migdia i s'ha estavellat contra unes tanques de protecció. En aquesta vorera no hi havia accés del públic, però dues persones de l'organització han resultat ferides quan han caigut en rebre l'impacte de les tanques de seguretat. Es tracta d'un home de 58 anys i una noia de 20 que han estat traslladats a l'Hospital Clínic. L'home està greu i ha estat operat de diversos traumatismes, la noia ha resultat ferida lleu.

La Guàrdia Urbana investiga per què ha passat l'accident, tot i que una de les hipòtesis és que al cotxe li han fallat els frens. El vehicle participava en el Ral.li Montjuïc Revival, que es feia aquest dissabte i diumenge a la ciutat.

Després de l'accident, l'ajuntament ha decidit suspendre les exhibicions previstes als carrers que formaven part del mític circuit de Montjuïc. L'organització del ral·li, per la seva banda, ha assegurat que els accidents han estat "fortuïts" i ha defensat la seguretat de l'exhibició.

Fins al moment de l'accident, hi han rodat vehicles clàssics: tant motocicletes com cotxes. Tot i que ja no s'hi faran més exhibicions rodades, els aficionats podran visitar fins aquest diumenge el Village i els Pàdoc de la prova, situats a la fira i a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona.

Un circuit qüestionat

No és la primera vegada que hi ha accidents a Montjuïc. El primer va ser l'any 1975, en un Gran Premi d'Espanya marcat per la tragèdia. El cotxe de l'alemany Rolf Stommelen va perdre l'aleró del darrere i va caure en una zona on hi havia gent treballant. El balanç va ser de quatre morts i diversos ferits, i Montjuïc va deixar d'acollir competicions de Fórmula 1.

Sí que se n'hi van seguir disputant de motociclisme, fins a les 24 Hores de l'any 1986. Aquell dia va perdre la vida el pilot català Domènec Parés, en un accident en què també es va veure afectat Toni Boronat. La seva mort va posar el punt final al circuit barceloní.

A causa de la seva perillositat es va decidir construir el Circuit de Catalunya a Montmeló.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut