Els sindicats mantenen la vaga d'Iberia d'abans de Nadal, davant la falta d'acord amb la direcció de l'empresa

Els sindicats i la direcció d'Iberia no han pogut arribar aquest matí a cap acord per poder desconvocar la vaga de sis dies anunciades per abans de les festes de Nadal. Per tant, hi haurà aturades el divendres 14 i els dies laborables de la setmana prèvia a Nadal, és a dir, els dies 17, 18, 19, 20 i 21.

RedaccióActualitzat
Els sindicats d'Iberia han decidit mantenir la convocatòria de vaga de sis dies abans de les festes de Nadal, després d'acabar sense acord la reunió d'aquest matí amb la direcció de la companyia.

El portaveu del sector aeri de la UGT, Manuel Atienza, ha assenyalat a la sortida de la reunió, i en representació dels cinc sindicats convocants -UGT, CCOO, USO, Asetma i Sictpla- que la direcció d'Iberia s'ha negat a abordar les seves propostes, i que això ha precipitat el final de la reunió, que ha durat menys d'una hora.

Manuel Atienza considera que l'objectiu dels gestors actuals d'Iberia és "desmantellar" la companyia a favor del seu soci British Airways, un extrem que els sindicats "no pensen transigir en cap cas", segons ha dit el portaveu sindical. Atienza assegura que "és ridícul que es pretengui que els treballadors acceptem negociar pacíficament el desmantellament de l'empresa".

Els sindicats exigeixen la retirada del pla de reestructuració de la companyia, que preveu l'acomiadament de 4.500 treballadors, un de cada cinc membres de la plantilla. La direcció de l'empresa adverteix que la convocatòria de vaga pot representar el cop de gràcia de l'aerolínia.
Anar al contingut