Els equips d'emergència salven una mare i el seu fill a les Filipines
Els equips d'emergència salven una mare i el seu fill a les Filipines
Palawan

El "Bopha" fa estralls i deixa 475 morts i centenars de desapareguts a les Filipines

El govern filipí quantifica en 120.000 els desplaçats. Els equips de rescat treballen per auxiliar els ferits i recuperar els cossos d'entre la runa. S'han suspès uns 150 vols i milers de persones han quedat atrapades als ports.

RedaccióActualitzat
El tifó "Bopha" continua fent estralls a les Filipines. Ja ha fet almenys 475 morts i centenars de desapareguts, i el govern filipí quantifica en 120.000 els desplaçats.

La majoria de les víctimes han mort per inundacions i esllavissades de terra a les províncies de la Vall de Compostela i Davao Oriental, a l'est de l'illa de Mindanao, per on va entrar el "Bopha" dimarts amb vents sostinguts de 175 km/h i pluges torrencials.

El tifó ha arribat al centre turístic de l'illa de Palawan, al centre-oest de l'arxipèlag. Els equips de rescat treballen per auxiliar els ferits i recuperar els cossos d'entre la runa.

Mentrestant, s'han suspès uns 150 vols i milers de persones han quedat atrapades als ports.

A les Filipines, cada any hi ha una vintena de grans tempestes o tifons, sobretot en temps de pluges, entre el juny i l'octubre. El "Bopha" és el setzè d'aquest any. El 2011, un total de 29 tifons van causar la mort de 1.500 persones, 1.200 a Mindanao després del pas de la tempesta tropical "Washi".

Anar al contingut