Sabadell

Sabadell aprova una moció per cessar els regidors i càrrecs de confiança imputats en l'"operació Mercuri"

En el primer ple presidit per Juan Carlos Sánchez, el nou alcalde accidental que substitueix Manuel Bustos, s'ha aprovat una moció per cessar els tres regidors i càrrecs de confiança imputats pel cas. També la creació d'una comissió informativa.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Sabadell va celebrar dimecres al vespre el primer ple presidit pel nou alcalde accidental que substitueix Manuel Bustos, després que aquest ha cedit el càrrec temporalment per la seva presumpta implicació en el "cas Mercuri". El ple va aprovar una moció d'Entesa per Sabadell per cessar els tres regidors i càrrecs de confiança imputats pel cas. La moció va tirar endavant amb els vots de l'oposició, però de moment no es posarà en pràctica perquè l'alcalde dubta que això estigui dins les seves competències.

Del ple, en va sortir una altra proposta en ferm: la creació d'una comissió informativa sobre el "cas Mercuri", que ha de fer públiques les dades rellevants que es vagin sabent de la investigació. La proposta era de Convergència i Unió, però es va aprovar per unanimitat, inclosos els vots del PSC.

La comissió informativa -que ja anomenen "comissió Mercuri"- també revisarà els contractes subscrits per l'Ajuntament de Sabadell els últims anys.

Pel que fa a les novetats sobre la investigació, ha transcendit quants diners podria haver guanyat els darrers dos anys Jordi Soriano, l'exregidor del PP presumpta pedra angular de la trama. Segons "El Periódico" i l'"ABC", va guanyar entre 765.000 i 775.000 euros, i ara s'està investigant si se'ls quedava tots per ell o els repartia entre els altres imputats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut