Mohamed Mursi, dirigint-se als seus seguidors (Foto: EFE)
La nova Constitució consagra la xaria com a font principal de la legislació (Foto: EFE)
El Caire

Els jutges egipcis boicotegen la nova Constitució de Mursi i no supervisaran el referèndum

Així ho ha anunciat el president de la principal associació de la magistratura egípcia, en un intent de boicotejar la consulta popular convocada per Mursi per al 15 de desembre.

RedaccióActualitzat
El president del Club de Jutges, la principal associació de la magistratura egípcia, Ahmed el Zend, ha anunciat que els magistrats del país han acordat no supervisar el referèndum sobre la nova Constitució, previst per al pròxim 15 de desembre.

En una roda de premsa a la seu de l'organisme al Caire, El Zend ha explicat que els membres de l'associació han decidit per unanimitat boicotejar la consulta popular convocada pel president egipci, Mohamed Mursi.

El Comitè Constitucional va aprovar divendres passat, a corre-cuita, els 234 articles de la nova Constitució en una sessió maratoniana davant dels creixents moviments de protesta contra Mursi i per l'ampliació dels seus poders presidencials per aturar un intent dels jutges de modificar la majoria islamista en el comitè constitucional.

El projecte, que els egipcis votaran en referèndum d'aquí dues setmanes, consagra la xaria, la llei islàmica, com a font principal de la legislació. Laics, liberals i cristians ho consideren una traïció a la revolució i una via per a la islamització forçosa del país.
Anar al contingut