Homes grans fent tertúlia asseguts als bancs de la plaça Gaudí
Homes grans fent tertúlia asseguts als bancs de la plaça Gaudí
Madrid

El PSOE qualifica de "cruel" la decisió de Rajoy de no revaloritzar les pensions

El PSOE demanarà aquest divendres la compareixença urgent del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés perquè expliqui la seva decisió de no revaloritzar les pensions, una mesura que ha qualificat de "cruel" i "especialment" greu, perquè afecta els més grans".

RedaccióActualitzat
El PSOE demanarà aquest divendres la compareixença urgent del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés perquè expliqui la seva decisió de no revaloritzar les pensions, una mesura que ha qualificat de "cruel" i "especialment greu, perquè afecta els més grans".

Així ho ha anunciat en una roda de premsa el secretari d'Organització del PSOE, Óscar López, després de saber que l'executiu de Rajoy no compensarà els pensionistes per la desviació de l'IPC del 2012.

López ha dit que es confirma una "mentida més" de Rajoy i ha recordat que el PSOE feia temps que advertia que el govern espanyol ja havia adoptat una decisió sobre les pensions i que ho amagava per les eleccions a Galícia, Euskadi i Catalunya.

Ha afegit que, tot i que des del PP es negava, ara "ni tan sols no actualitza les pensions mínimes" i ha acusat l'executiu d'empobrir els més grans retallant el seu poder adquisitiu.

El dirigent socialista ha destacat que aquest era l'últim punt del programa electoral popular que quedava per incomplir, després d'haver "ficat la tisora" a la sanitat, l'educació i la dependència.

Una retallada "cruel" a la qual se suma un canvi de la llei per "poder ficar la mà a la guardiola de les pensions", ha criticat Óscar López.

El secretari d'Organització del PSOE s'ha referit així a la decisió adoptada aquest divendres per l'executiu espanyol de modificar les condicions i objecte del fons de reserva per poder disposar de 4.000 milions d'euros fins a final d'any i pagar les pagues de desembre als pensionistes que inclouen l'extra de Nadal.

"És un bon reflex del que és un govern de dretes, que amb una mà retalla i amb l'altra impedeix que hi hagi un impost a la banca", ha conclòs López.
Anar al contingut