Escorcoll d'una nau dins de l'"operació Emperador" (Foto: EFE)
Escorcoll d'una nau dins de l'"operació Emperador" (Foto: EFE)
Madrid

L'Audiència Nacional deixa en llibertat la cúpula de la màfia xinesa

L'Audiència Nacional ha deixat en llibertat la cúpula de la màfia xinesa desarticulada el mes passat amb l'anomenada "operació Emperador". Entre ells hi ha el presumpte cervell de la trama i els seus lloctinents.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional ha deixat en llibertat la cúpula de la màfia xinesa desarticulada el mes passat amb l'anomenada "operació Emperador". Entre ells hi ha el presumpte cervell de la trama i els seus lloctinents, la dona del líder, Yang Lizhen, i el presumpte responsable de l'aparell extorsionador de la trama mafiosa, Hai Bo Li.

El presumpte cervell del grup Gao Ping i 11 membres més de la cúpula de l'"operació Emperador", dedicada al contraban i el blanqueig de diners, queden en llibertat en contra del criteri del jutge Fernando Andreu, obligat per la sala penal de l'Audiència Nacional que considera que el magistrat va prorrogar erròniament la presó provisional dels detinguts.

Malgrat l'oposició de la fiscalia, finalment el jutge Fernando Andreu ha atès la petició que dilluns van presentar les defenses dels imputats en la trama. El jutge entén que ell va actuar de manera correcta, els detinguts van estar a disposició de la policia les primeres 72 hores. Per tant, després d'un mes i mig a la presó, Gao Ping i els suposats caps de la trama de l'operació de blanqueig recuperen la llibertat però amb les mesures cautelars que reclamaven els fiscals anticorrupció. Han de presentar-se cada dia a l'Audiència Nacional, se'ls prohibeix abandonar el territori espanyol i se'ls retira el passaport.

Aquestes posades en llibertat es produeixen després que la setmana passada l'Audiència declarés il·legal la pròrroga de les detencions dictada pel jutge Andreu i ordenés la llibertat de quatre imputats, entre ells un dels lloctinents de Ping, Wei Li, i el presumpte responsable de la comptabilitat de la xarxa i directiu de la seva trama empresarial, Kay Yang.





Anar al contingut